Hoe is coronaire hartziekte behandeld?

Introductie

Coronaire hartziekte treedt de ontwikkeling van arteriosclerose. Arteriosclerose is een aandoening die vormt wanneer vettige plaque opbouwt aan de wanden van de bloedvaten in uw lichaam en hart. Deze opbouw krimpt de grootte van de bloedvaten die de bloedstroom langzamer, of in sommige gevallen volledig stoppen. Volgens de American Heart Association, in 2006 alleen al minstens 16.800.000 mensen werden getroffen door coronaire hartziekten. Wanneer deze diagnose optreedt, zijn er verschillende mogelijke behandelingen, afhankelijk van hoe ver de ziekte gevorderd.

Geneesmiddel

Een van de eerste mogelijkheden voor coronaire hartziekten is het gebruik van voorgeschreven medicijnen om de vorming van tandplak in de slagaders te behandelen en om de bloeddruk te verlagen. Gemeenschappelijke medicatie voor de behandeling van coronaire hartziekten omvatten ACE (angiotensine converting enzyme) remmers, bloedverdunners, fibraten, statinen en diuretica.

Lifestyle

Veranderingen in levensstijl keuzes zijn de meest voorkomende manier dat coronaire hartziekten wordt behandeld. Dezelfde veranderingen helpt voorkomen van coronaire hartziekte waarbij in de eerste plaats. Bijvoorbeeld, een manier om de ziekte te behandelen is een verandering van dieet. Dit geldt ook voor het elimineren van voedingsmiddelen rijk aan ongezonde vetten (die de vorming van tandplak te bevorderen) en te vervangen door voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten, voedingsmiddelen rijk aan vezels en gezonde volle granen. Andere veranderingen in levensstijl kunnen oefenen vaker, het verminderen van stress, stoppen met roken, en bezuinigen op de consumptie van alcoholische dranken.

Coronaire Angioplastiek

Bij coronaire hartziekten is gevorderd tot een punt waar medicatie en veranderingen in levensstijl zijn niet genoeg om het probleem op te lossen, kan uw arts een coronaire angioplastie overwegen. Een coronaire angioplastiek omvat draadsnijden een katheter door de slagader naar de plaque blokkade. Eenmaal in de blokkade wordt een ballon aan het uiteinde van de katheter opgeblazen te dwingen openen slagader. Zodra de slagader is geopend, wordt een stent vaak geplaatst in de slagader om de slagader te houden van opnieuw te sluiten.

Bypass Surgery

In de meest ernstige gevallen van hart- en vaatziekten, kan uw arts willen bypass operatie uit te voeren. Bypassoperatie is een procedure die operatief snijdt de verstopte slagader en vervangt deze door een ader uit een ander deel van je lichaam. Deze operatie is bijzonder invasief, waardoor het gewoonlijk alleen gereserveerd voor ernstige gevallen waarin de voordelen de risico's van de operatie.