Hoe het opzetten van een dagelijkse routine voor een autistisch kind

Hoe het opzetten van een dagelijkse routine voor een autistisch kind

Autisme, dat is een bio-neurologische handicap die een kind het vermogen om samen te werken en te communiceren met anderen schaadt, kunnen worden behandeld met behulp van vele soorten benaderingen waaronder gedragstherapieën en voedingswaarde begeleiding. Door de oprichting van een dagelijkse routine voor een autistisch kind, die hun verbinding met de buitenwereld door middel van deze aanpak stimuleert, kunt u hen helpen meer effectief te functioneren binnen hun specifieke omgeving.

Instructies

Het opzetten van een dagelijkse routine voor een autistisch kind

•  Bepaal wat voor soort therapie je wilt om te proberen als je een routine te krijgen met het autistische kind, en of u wilt zich richten op gedragsverandering, voedingsprogramma's of een combinatie van beide. De websites van de Nationale Vereniging voor Autisme en het Autisme spreekt bevatten veel links naar de verschillende programma's en strategieën die hebben gewerkt voor andere ouders van autistische kinderen (zie bronnen hieronder).

•  Houd een dagelijkse notebook of tijdschrift om de voortgang van het autistische kind te documenteren tijdens zijn dagelijkse routine. Dit zal vooral nuttig zijn voor uw geestelijke gezondheidszorg specialist om patronen van respons voor het kind te bepalen.

•  Bepaal routines met het autistische kind, en de stok met hen. Een autistisch kind maakt gebruik van routines zich veilig voelen, en door hen drastisch te veranderen, zul je alleen maar toenemen haar weerstand en haar te dwingen zich terug te trekken uit de situatie.

•  Invoering van nieuwe informatie om een autistisch kind in een niet-bedreigende manier, zoals het gebruik van afbeeldingen in plaats van woorden. De meeste autistische kinderen zijn zeer visueel georiënteerd, en lijken meer positief te reageren op visuele stimuli. Bij het instellen van een dagelijkse routine die een gestage stroom van nieuwe informatie binnen vertrouwde structuren balanceert, kan het kind in staat zijn om de informatie gemakkelijker te verwerken.

•  Inclusief tal van tactiele stimulatie bij het ​​instellen van een dagelijkse routine voor een autistisch kind. Het gebruik van water, zand en klei lijken buitengewoon effectief bij speelkwartier te zijn, leren om autistisch te creëren en te improviseren met hun handen en zich richten op hun tastzin. Als het werken met klei, echter gebruik maken van een niet-giftige soort, en ontmoedigen het kind uit eten.

Hints

  • Elk geval van autisme is uniek en er geen universele behandeling of genezing. Als de autistische persoon niet reageert op een bepaalde loop van de therapie, is het belangrijk om niet ontmoedigd te worden, en om gewoon te proberen een andere aanpak.