Hoe het opruimen van een oorontsteking

Een oorontsteking is een pijnlijke en zeer verzwarende aandoening meestal veroorzaakt door bacteriën. Oorontstekingen kan zowel binnen-, midden- of uitwendige oor infecties en worden respectievelijk otitis interna, otitis media en otitis externa genoemd. Buiten- en middenoor infecties zijn het gemakkelijkst te behandelen vanwege het feit dat de infectie ondiep genoeg dat topische medicijnen kunnen worden gebruikt. Antibiotica worden meestal gereserveerd voor hardnekkige infecties, want met de thuiszorg, de meeste buiten- en middenoor infecties te lossen op hun eigen.

Instructies

Het behandelen van een oorontsteking

•  Ga eerst met uw arts om te bepalen welke soort oorontsteking je hebt. Hij kan de behoefte aan medicijnen te bepalen. Als medicatie gerechtvaardigd is, zal uw arts ofwel een actueel antibiotische oplossing of suspensie voorschrijven en, afhankelijk van de omstandigheden, eventueel een oraal antibioticum.

•  Behandel middelste en buitenste oorontstekingen door eerst het aanpakken van pijn. Pijnstillers zoals Ibuprofen, Aleve, of Tylenol zijn zeer geschikt voor de taak. Toepassing van warmte met een warm washandje of verwarming pad kan ook helpen. Dit gedurende twee tot vier dagen, lost 80 procent van buiten- en middenoor infecties.

•  Behandel ernstige of aanhoudende oorontstekingen door het nemen van antibiotica, zoals voorgeschreven. Tenzij er een perforatie van het trommelvlies, antibiotische oordruppels meestal de behandeling van keuze en zeer effectief. Een orale medicatie nodig kan zijn, maar in beide gevallen, het antibioticum regime moet worden zelfs aangevuld indien de symptomen verdwijnen voordat de cursus is voltooid. Doet u dit niet kan leiden tot herinfectie.

•  binnenoor infecties te behandelen met behulp van pijnstillers in combinatie met orale antibiotica. Er zijn vele soorten antibiotica en waarvan één wordt gebruikt, hangt af van de voorkeur van de arts en de eventuele medische redenen waarom u niet in staat zijn om bepaalde medicijnen te nemen. Nogmaals, moet het regime te worden afgerond, zoals voorgeschreven.

•  Follow-up met uw arts als de infectie is verdwenen. Zelfs als de infectie lijkt te worden opgelost, kan er een behoefte aan verdere behandeling. Alleen uw arts in staat zal zijn om dit nauwkeurig te bepalen.

Hints

  • Zelfdiagnose kan gevaarlijk zijn. Altijd praten met uw arts over een ziekte.
  • Nooit starten, stoppen, of medicijnen te veranderen zonder medische richting.