Hoe het meeste baat bij een CPAP-machine

Hoe het meeste baat bij een CPAP-machine

Een continue positieve druk in de luchtwegen (CPAP) machine krachten lucht in de luchtwegen van een patiënt om te voorkomen dat ze fysiek belemmerd door andere lichaamsweefsels tijdens het slapen. Echter, het onderwerpen van het lichaam geforceerde lucht weer eigen probleem initiële ongemak. Dit ongemak moet worden overwonnen om ten volle profijt van een CPAP-recept. Proactieve opties om CPAPs gemakkelijker te gebruiken zijn onder andere het onderhoud, geleidelijke acclimatisatie en het voorkomen van een verstopte neus en droogte.

Instructies

CPAP Gebruik Tips

•  Gebruik uw CPAP-apparaat op een consistente basis. Stel een schema en ervoor zorgen dat u de CPAP te gebruiken op hetzelfde moment elke avond en elke andere keer dat je gaat slapen. Dit zal helpen uw lichaam te worden aangepast aan het dragen van een ondersteunende ademhaling hulp, terwijl in rust. Het zal ook de totale effectiviteit van de CPAP behandeling.

•  Zorg ervoor dat uw CPAP masker is een goede pasvorm. Als je hebt gewonnen of verloren gewicht, kan dit leiden tot een verandering in de afmetingen van je gezicht. Een kleinere of grotere gezicht kan een masker dat ooit geschikt is voor optimale prestaties slecht passende en minder bruikbaar zullen worden.

•  Zorg voor een schone masker, hoofd toestel en slangen. Houd om een ​​schoonmaak schema voor deze CPAP machine bijlagen. Vervang de CPAP-apparaat en de luchtbevochtiger filters op een regelmatige basis. Een schone machine zorgt voor een gemakkelijkere ademhaling ervaring.

•  Zet de instellingen op uw apparaat geleidelijk als uw CPAP wordt voorgeschreven om te werken op een hoog niveau van de luchtdruk. Start de CPAP-apparaat op een lager niveau dan het voorgeschreven, en verhogen de druk in 20 minuten met tussenpozen tot de voorgeschreven lucht is bereikt. Hoge luchtdruk kan de CPAP machine te luidruchtig zijn en mogelijk interfereren met in slaap vallen. Plaats de CPAP-machine onder je bed om het geluid te maskeren.

•  Voorkom verstopte neus, een droge of jeukende neus en neusbloedingen die veroorzaakt kan worden door regelmatig CPAP machine gebruik. Drie mogelijkheden kunnen worden toegepast. Koop een bevochtigen neusspray gemaakt van zout en water. Spuit de neusspray in elk neusgat, voordat u de CPAP-machine. Vraag uw arts om neusdruppels raden in pil of sprayvorm. Neusdruppels worden gebruikt in combinatie met de zoutoplossing neusspray. Neem de nasale decongestivum voordat u de CPAP. Vraag uw arts over het gebruik van een CPAP-luchtbevochtiger. Een luchtbevochtiger zal vocht toe te voegen aan de lucht door de CPAP-apparaat wordt gedwongen.

Hints

  • Een CPAP-apparaat is een medisch hulpmiddel dat het voorschrijven van een arts vereist. Raadpleeg uw zorgverlener als u problemen ondervindt met uw CPAP hebt of last heeft van negatieve symptomen.