Hoe herken ik het verschil tussen een hartaanval en zuurbranden

Hoe herken ik het verschil tussen een hartaanval en zuurbranden

Als je ooit klaar bent met een maaltijd en begon pijn op de borst ervaren, zou je jezelf hebt gevonden benieuwd of het waren gewoon maagzuur of een dreigende hartaanval. Hopelijk niet de laatste. Echter, de tekenen en symptomen van brandend maagzuur en een hartaanval vaak vergelijkbaar. Of u nu last heeft van frequente maagzuur of denkt dat u mogelijk het risico op een hartaanval, weten hoe je het verschil tussen een hartaanval en maagzuur kan uw leven redden vertellen.

Instructies

Leer Hoe te vertellen het verschil tussen een hartaanval en zuurbranden

•  Begrijp dat brandend maagzuur is een symptoom, geen ziekte op zich. Maagzuur wordt gekenmerkt door pijn of een branderig gevoel in het midden van de borst en zure reflux. Frequente of ernstige brandend maagzuur kan een indicatie zijn van gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) en vereist medische aandacht.

•  weet dat maagzuur wordt veroorzaakt door een storing van de onderste oesophagus sphincter, waardoor gedeeltelijk verteerd voedsel en maagzuur te keren of "splash" terug door slokdarm. Er is meestal een slechte smaak achtergelaten in de mond en een brandend gevoel in de keel. Dit gebeurt niet tijdens een hartaanval.

•  Wees ervan bewust dat een belangrijk verschil tussen een hartaanval en maagzuur is een hardnekkig gevoel van aanscherping of pletten in het midden van de borst, in tegenstelling tot een kortstondige branderig gevoel. Deze pijn wordt niet verlicht door het veranderen van lichaamshouding en duurt langer dan een typische aanval van brandend maagzuur.

•  Weet dat pijn bij een hartaanval vaak straalt van het centrum van de borst tot aan de linker arm, beide armen, schouders, rug, nek of kaak. Dit is altijd een indicatie dat u onmiddellijk medische hulp moet zoeken.

•  Let op symptomen van misselijkheid. Terwijl zowel brandend maagzuur en een hartaanval met misselijkheid kunnen presenteren, is er een manier om het verschil tussen hen te vertellen. Met brandend maagzuur, de misselijkheid is meestal van korte duur en het resultaat van maagklachten. In een hartaanval echter misselijkheid vaak gepaard met duizeligheid, ademhalingsproblemen en overvloedig zweten. Dit komt omdat een hartaanval zorgt dat het lichaam reageert op verschillende niveaus door zich in een crisissituatie.

Hints

  • Negeer de waarschuwingssignalen van een hartaanval in de hoop dat het alleen maar maagzuur kan zijn. Als u twijfelt, bel dan onmiddellijk 911.
  • Wees vooral ijverig over het herkennen van de symptomen van een hartaanval als u een hoog risico of hebben eerder een hartaanval gehad.