Hoe heeft de Electron Microscope Aid Wetenschappers in de studie van de cellen?

Hoe heeft de Electron Microscope Aid Wetenschappers in de studie van de cellen?

Elektronenmicroscopen worden gebruikt om de sonde dieper in de microscopische wereld dan lichtreflecterende microscopen kunnen. Elektronenmicroscopen passeren een bundel elektronen door een specimen op een fotografische plaat of fosforescerende scherm. Het proces is als een x-ray, behalve dat elektronenmicroscopen kan focussen en het verkleinen van de balk om een ​​maat kleiner dan een atoom. Het branden van een afbeelding op een fotografische plaat zorgt ervoor dat wetenschappers beelden veel kleiner dan kan worden gezien met gereflecteerd licht zien.

Vergroting

Lichtreflecterende microscopen mogelijk bekijken van cellen, maar het was beperkt. Omdat vergroting kregen hoger is de focus verminderd. De elektronenmicroscoop maakt geen gebruik van gereflecteerd licht. In plaats van een elektronenbundel schiet door het monster en op een scherm of een fotografische plaat. Het resultaat is een weergavegebied vermogen van ongeveer 10.000 keer groter in omvang dan een lichtmicroscoop. Wetenschappers kon nu gemakkelijk zien veel dieper in cellen beter te begrijpen.

Depth of Field

Samen met een hogere vergroting, elektronenmicroscopen gaf scherptediepte. In staat zijn om te zien wat er aan de voorkant en achterkant van de cel geactiveerd wetenschappers beter inzicht in de relaties tussen de cellen. Overgegaan van een tweedimensionaal beeld driedimensionale toegestaan ​​wetenschapper nauwkeuriger meten van de grootte en de structuur van elke cel. Dit toegevoegd aan een groter en scherper beeld dan een lichtreflecterende microscoop biedt.

Structuren Binnen Cellen

Door het gebruik van verschillende vlekken wetenschappers kunnen nu zien verschillende delen van cellen. Specifieke vlekken reageren met lipiden, proteïnen en de nucleïnezuren geven wetenschappers een hoog contrast foto's in de cellen. Antilichamen kunnen worden gekleurd met elektron dichte zware metalen naar sub-cellulaire eiwitten en de locaties binnen elke cel te bepalen. Zien hoe de cellen werken wetenschap belangrijke aanwijzingen in hoe het leven werkt heeft gegeven. Dit heeft geleid tot nieuwe behandelingen en methoden bij het werken met ziekten.

Het geleerde

Als wetenschappers dook dieper in de cel met de elektronenmicroscoop wetenschap geleerd een belangrijk ding. Op een cellulair niveau het onderscheid tussen plant en dier was niet zo duidelijk. Wetenschappers gevonden meercellige organismen evenals eencellige of eencellige organismen. Sommige eencellige organismen zijn mobiele voedselgatherers evenals fotosynthetische achtige planten. Hoe deze organismen samenwerken is wat verschillende diersoorten uniek maakt. De elektronenmicroscoop gaf wetenschappers de mogelijkheid om te zien en begrijpen van de werking van cellulaire structuren in de wereld.