Hoe Gordelroos Invloed op de blaas?

Inzicht Gordelroos

Het eerste ding om te begrijpen over gordelroos is dat het niet een ziekte huid, maar eerder een neurologische ziekte die de huid aantast.
Gordelroos veroorzaakt door het varicella zoster-virus, hetzelfde virus dat waterpokken veroorzaakt. Wanneer een persoon vangt waterpokken, nadat het virus zijn loop is uitgevoerd, ligt slapende in de sensorische zenuwen in de huid. In een gordelroos uitbraak, het virus ontwaakt en reist langs de zenuwen, waardoor ontstekingen ontstaan. De ontsteking leidt tot ernstige pijn en huiduitslag of laesies op het oppervlak van de huid. De meest voorkomende plaatsen voor een gordelroos infectie het gezicht en back - shingles verschijnt zelden op de armen en benen.
Terwijl shingles valt meestal sensorische zenuwen in de huid, kan het andere zenuwen, waaronder de zenuwen die de spieren van gezichtsuitdrukking en de blaas controle vallen.

Nerve controle van de blaas

De urineblaas is een gespierde zak die urine verzameld totdat het klaar is uit het lichaam worden verwijderd. In een gezonde urinewegen, er een aantal spieren en sensorische zenuwen die alle signaal de hersenen wanneer de blaas vol is. Deze zelfde spieren ook sturen zintuiglijke signalen maken ons bewust van de noodzaak tot verwijdering. Er zijn ook vrijwillige spieren die ons toelaten om bedrijf urine doorgaan totdat het is handig om te elimineren. Al deze zenuwen en spieren werken samen om ons in staat te plassen op de juiste plaats, op het juiste moment.
In een neurologisch gecompromitteerd urinewegen worden signalen niet goed is verlopen, wat leidt tot disfunctie blaas.

Gordelroos en de blaas

Wanneer een zenuw geïrriteerd, als een gordelroos infectie wordt ontstoken, die de functie van de zenuw en alle constructies aan de zenuw beïnvloedt. In sommige gevallen, zenuwen hyperactief en overstimuleren structuur. Bij de detrusorspier, die contracties controleert en legen van de blaas, wordt overstimulation tot frequent urineren (urineren), een plotselinge moeten plassen (urinaire urgentie) en bijbehorende lekkage dringend (aandrangincontinentie) - alle symptomen van een overactieve blaas.
In andere gevallen kan zenuwontsteking signaaloverdracht verstoren, waardoor de structuur goed functioneert. Als ontsteking verstoort transmissie naar de sluitspieren kunnen de spieren niet meer volledig krimpen, waardoor urineverlies. Of, kan de spieren niet volledig ontspannen, wat resulteert in problemen met plassen. Als ontsteking verstoort de signalen of uit de hersenen de blaas urine handhaven, waardoor incontinentie, infecties en zelfs nierschade overstromen.