Hoe goed eten tijdens Prostaatkanker Behandelingen

Hoe goed eten tijdens Prostaatkanker Behandelingen

Als uw arts vaststelt dat een kwaadaardige groei van uw prostaat heeft aangevallen, een diagnose van prostaatkanker is het meest waarschijnlijk aanstaande. Eten goed is altijd een van de pijlers van een gezonde levensstijl, maar het is nog belangrijker als je het ontvangen van behandelingen voor prostaatkanker. Het maken van een gewetensvolle poging om goed te eten kan helpen uw lichaam bij het bestrijden van uw conditie en het gemakkelijker maken om te wennen aan een gezondere levensstijl na uw behandelingen zijn afgerond.

Instructies

•  Beperk je calorie-inname zo veel mogelijk als je een positieve diagnose prostaatkanker hebben gekregen. Overtollige calorieën vergemakkelijken de groei en verspreiding van kankerweefsel.

•  Eet meer verse groenten en fruit. Zorg ervoor dat je een minimum van 5 porties fruit en groenten per dag. Ze bieden je lichaam met de voedingsstoffen die u nodig hebt om je energie te houden als je behandelingen ondergaan.

•  Diversificatie van uw dieet. De beste manier om ervoor te zorgen dat u ontvangt alle noodzakelijke voedingsstoffen is om een ​​door de overheid goedgekeurde gids voor gezonde voeding te volgen. Mannen die lijden aan vitaminegebrek moet een multivitamine te nemen ook.

•  Bezuinigen op vet en verwerkte voedingsmiddelen, en houd uw consumptie van rood vlees tot een minimum beperkt. Haal je eiwitten uit gezondere keuzes zoals kip, kalkoen of vis. Als uw dieet bevat veel van deze soorten voedsel voordat u prostaatkanker hadden, kunnen zij hebben bijgedragen aan het ontstaan ​​van de aandoening om te beginnen.

•  Matig uw alcoholgebruik tijdens uw behandeling regime. Probeer niet meer dan 1 of 2 drankjes drinken in een bepaalde dag, als je alcohol drinken.

•  Eet kleine porties en eet vaker gedurende de dag. Dit kan u helpen om de misselijkheid, dat is een veel voorkomende bijwerking van bestraling gebaseerde kankertherapieën bedienen door minder te zetten in je maag op een bepaald moment.

•  Weet dat eventuele wijzigingen in uw palet of smaakpapillen zijn waarschijnlijk tijdelijk en waarschijnlijk wanneer de behandeling wordt stopgezet. Dit geldt ook voor eventuele maagklachten bestraling of chemotherapie kunnen veroorzaken.

•  Praat met een voedingsdeskundige, vooral een met ervaring in het helpen van kankerpatiënten eten goed als ze de behandeling ondergaan. Hij of zij zal in staat zijn om specifieke voedselinname richtlijnen voor u te volgen bieden.

Hints

  • Weet dat uw rechten als patiënt worden gegarandeerd door de wet. Uw dienstverband en medisch beroepsgeheim worden beschermd door de wet. Je moet jezelf vertrouwd te maken met de patiënt Bill of Rights, of wat dan ook gelijk op zijn plaats is in uw rechtsgebied.
  • Vraag uw arts naar een diëtist die ervaring hebben met patiënten met kanker heeft of u wilt meer professionele begeleiding over hoe om goed te eten tijdens uw behandelingen adviseren.
  • De bestrijding van kanker kan zijn psychologisch en emotioneel belastend. Het advies inwinnen van een professionele geestelijke gezondheidszorg of kanker ondersteunend netwerk als gevoelens van depressie, angst of hopeloosheid overweldigen je.