Hoe gevaarlijk is longkanker?

Hoe gevaarlijk is longkanker?

Longkanker Feiten

Volgens de organisatie Cancer Care, 15 procent van alle diagnoses van kanker zijn gerelateerd aan longkanker. Longkanker is ook goed voor 29 procent van alle kanker-gerelateerde sterfgevallen. Longkanker ontstaat wanneer de cellen van de long muteren en beginnen te groeien uit de hand. Deze cellen groeien tot grote gezwellen genaamd tumoren. Longkanker is een bijzonder gevaarlijke vorm van kanker. Zoals het vordert, kan het langzaam zijn tol te eisen op uw gezondheid en - in de meeste gevallen, vooral als het te laat ontdekt - eindigt in de dood.

Groei

Het maken van longkanker zo gevaarlijk is de mogelijkheid om te groeien met een ongelooflijke snelheid. In de meeste gevallen gebeurt dit als gevolg van blootstelling aan een vreemde giftige stof zoals die gevonden in sigarettenrook, asbest en radon gas. Nadat de cellen zijn blootgesteld aan deze toxinen, beginnen ze te muteren en groeien uit de hand, die massa genoemd tumoren. Aangezien er slechts zoveel ruimte in de longen cellen groeien uiteindelijk de tumorgroei begint te verdringen de longen waar ze moeilijk te laten lopen. De druk begint op het longen waardoor het bijna onmogelijk voor hen om zuurstof in het lichaam brandstof worden geplaatst. Als de tumor niet goed reageren op de behandeling, kan het uiteindelijk te nemen over de gehele longen, waardoor de longen te stoppen met werken.

Spread

Longkanker heeft de mogelijkheid om metastaseren of verspreiden. Kankercellen hebben het unieke vermogen af ​​van hun oorspronkelijke plaats en reizen te breken naar naburige lymfeklieren. Het lymfesysteem bestaat uit een groot aantal kanalen, waarbij lymfe gehele lichaam kan stromen. Dit systeem maakt een geschikte weg voor kankercellen andere vitale organen, zoals het hart, hersenen en lever infecteren. Eenmaal in hun nieuwe locatie, kunnen de kankercellen nieuwe haarvaten om zichzelf te voeden maken en vervolgens uitgroeien tot een nieuwe tumor. Net zoals in de long, kunnen deze tumoren en de plaats en plaats druk groeien op de vitale organen. Zonder voldoende ruimte om te werken, deze organen zal uiteindelijk stilgelegd, het doden van de patiënt met hen.