Hoe gebruik Walkie Talkies voor Verpleegkundige te Verpleegster Communicatie

Hoe gebruik Walkie Talkies voor Verpleegkundige te Verpleegster Communicatie

Verpleegkundigen moeten werken in teams om hun primaire doelen te bereiken: de kwaliteit en efficiënte patiëntenzorg. Verschillende zorgvoorzieningen verschillende methoden waarmee verpleegkundigen communiceren met elkaar. Wanneer noodsituatie stakingen, sommige verpleegkundigen zet een code licht, sommige verpleegkundigen schreeuwen om hulp en anderen gebruiken walkie talkies. Hoewel het gebruik van walkie talkies in de verpleging is nog steeds zeldzaam, "Health Communication in de 21e eeuw ', geschreven door D. Wright, toont het gebruik en de praktische aspecten van walkie talkies in de verpleging. Walkie talkies laten verpleegkundigen om specifieke berichten te communiceren zonder de bedsides van de patiënten te verlaten. Volg een paar eenvoudige stappen bij de uitvoering van het gebruik van walkie talkies in uw faciliteit.

Instructies

•  Zorg voor elke verpleegster met haar eigen walkie talkie. Vermijd de verleiding om verpleegkundigen op verschillende ploegen aandeel walkie talkies hebben, want als een verpleegkundige werkt overuren u zult willen ervoor zorgen dat er een walkie talkie beschikbaar.

•  Train de verpleegkundigen om de walkie talkies te gebruiken. Hoewel het gebruik van walkie talkies is algemeen vanzelfsprekend, zorgen ervoor dat uw verpleegkundigen weten hoe ze aan te zetten en opladen van de walkie talkies. Zorg er ook voor dat de verpleegkundigen zich bewust zijn van welke zender de vloeren zullen gebruiken om te communiceren en weten hoe ze hun walkie talkies ingesteld op die kanalen.

•  Ontwikkel nood codewoorden worden gebruikt bij het ​​uitleggen van de gehele situatie is niet praktisch. Ervoor zorgen dat alle verpleegkundigen zich bewust zijn van deze codewoorden.

•  Zorg voor verpleegkundigen met clips of andere apparaten waarin de walkie talkies vast aan hun scrubs. Walkie talkies gewoon geplaatst in zakken zouden kunnen worden weggelaten en beschadigd wanneer verpleegkundigen bukken; Daarom, klemmen of andere bevestigingsmiddelen nodig.

•  Oefen het gebruik van de walkie talkies in tijden van niet-dringende, zoals tijdens personeelsvergaderingen en briefings. Verpleegkundigen moeten efficiënt zijn in het gebruik van de walkie talkies onder druk te zijn, dus het is belangrijk dat ze veel van de praktijk.