Hoe gebruik neusspray in knijpfles

Er zijn een aantal medicijnen die uw arts kan voorschrijven dat in een neusspray flesje kon komen. Eén van de meest voorkomende voorbeelden is neusspray te helpen verlichten van een verstopte neus. Een ander is een zoutoplossing spray om te bevochtigen uw neusholte zijn wanneer u last bloedneuzen van droogheid in je neus. Deze zijn zeer effectief kunnen echter ineffectief bij onjuist gebruik.

Instructies

Hoe gebruik neusspray in knijpfles

•  Snuit je neus met de weefsels aan je neus van slijm en vuil te verwijderen. Als je neus verstopt zit en geblokkeerd en slijm dan zal de medicatie niet zo effectief als het zou kunnen zijn.

•  Schud de neusspray flesje, verwijder de kap. Prime door een paar keer zachtjes te knijpen tussen duim en wijsvinger. Knijp het een paar keer totdat het produceert een fijne nevel.

•  Houd uw hoofd een beetje, zodat je ogen kijken recht in de richting van de vloer. Dit zal ervoor zorgen dat de spray direct in je neusholte kunnen reizen.

•  Duw een van uw neusgaten met de wijsvinger van de ene hand. Doe voldoende druk op het zo dat er geen lucht komt in of uit dat neusgat. Pak de neusspray flesje met de duim en wijsvinger van uw andere hand en steek de punt van de neusspray in het open neusgat.

•  Adem rustig in en uit. Terwijl ademen in, knijp de neusspray fles te stoten op volle spray. Na de instructies van uw arts, spray elk neusgat zo vaak als hij of zij u daarom vraagt.

•  Schakel handen en houd de neusspray fles in de andere hand de duim en wijsvinger. Bedek de tegenoverliggende neusgat met uw andere hand de wijsvinger en herhaal de stappen vier en vijf als dat nodig is. Als je neusholte is aangesloten op je keel moet je je best doen om geen van de medicatie te slikken.

•  Veeg overtollig spray die uit je neus kan zijn gekomen, maar niet blazen je neus direct na het spuiten. Reinig de neusspray fles met een schone tissue, moet het deksel weer op te slaan in een koele ruimte.

Hints

  • Gebruik geen neusspray meer dan aanbevolen door uw arts of apotheker.