Hoe gebruik je kokosolie voor het opruimen van een oorontsteking

Hoe gebruik je kokosolie voor het opruimen van een oorontsteking

De meest voorkomende aandoening waarvoor kinderen nemen antibiotica is de oorontsteking, volgens Coconut Oil Central. Veel ouders, echter de voorkeur aan meer natuurlijke remedies te geven aan hun kinderen. Volwassenen ook graag natuurlijke remedies te proberen wanneer ze kunnen. Kokosolie is een natuurlijke behandeling die mensen gebruiken voor het opruimen van oorontstekingen.

Symptomen

Volgens Natural Cures en remedies, otitis media is de medische term voor een oorontsteking. Otitis betekent ontsteking en media betekent midden (verwijzend naar het middenoor, waar oor infecties treden meestal). Oorpijn is een belangrijk symptoom van oorontsteking, zoals koorts. Andere symptomen zijn prikkelbaarheid, aftappen van vloeistof uit het oor en slaapproblemen.

Voordelen

Een van de belangrijkste redenen waarom veel mensen de voorkeur aan kokosolie te gebruiken, in tegenstelling tot andere behandelingen is de veiligheid. Kokosolie in het oor relatief weinig bijwerkingen of risico, terwijl andere benaderingen, zoals medicijnen, veelvuldige bijwerkingen. Daarnaast zijn veel zijn bezorgd over het overmatig gebruik van antibiotica. "Kokosolie doodt een lange lijst van bacteri├źn, virussen, schimmels, parasieten en protozoa," aldus Coconut Oil Central, want het bevat hoge niveaus van het midden-keten vetzuren (MCFA).

Procedure

Kokosolie voor een oorontsteking is relatief eenvoudig. Indien mogelijk, is het beter dat een ander dan de persoon met de oorontsteking iemand het beheer van de kokosolie daalt, omdat het moeilijk kan zijn om de druppels goed in de eigen oren te plaatsen. Kokosolie is solide, zo smelt het iets totdat het vloeibaar wordt. Plaats de olie in een pipet. Laat de persoon met de besmette oor gaan liggen, en plaatst u voorzichtig enkele druppels van de vloeibare olie in het aangetaste oor. De persoon met de geïnfecteerde oor moet blijven liggende gedurende enkele minuten zodat de olie te absorberen in het oor. Om te voorkomen dat de olie die uit het oor, plaats een klein stukje van een katoenen bal in het buitenste deel van het oor.

Soorten

Er zijn verschillende merken van kokosolie te koop, en deze zijn verkrijgbaar in reformwinkels, andere supermarkten en bij online winkels, zoals die voedingssupplementen verkopen. Het is belangrijk een kwalitatief olie te gebruiken voor toepassing in het oor en bij voorkeur een organisch men die zo zuiver mogelijk.

Overwegingen

Men kan ook eten kokosolie extra helende voordelen voor oorontsteking krijgen. Volgens Natural Cures en remedies, het eten van goede vetten zoals kokosolie kan helpen om het immuunsysteem te stimuleren. Het plaatsen van een verwarmings-pad of een warme handdoek over het oor is een rustgevende natuurlijke behandeling voor oorontsteking.

Waarschuwing

Plaats geen kokosolie in het oor als het trommelvlies mogelijk gewond is. In dat geval, zoek dan hulp van een huisarts.