Hoe gebruik je een Wound Vacuum

Hoe gebruik je een Wound Vacuum

Ongeveer $ 10000000000 wordt jaarlijks besteed aan chronische wondzorg, zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd aan de Ohio State University. Deze wonden kunnen optreden als gevolg van diabetes, maagzweren of trauma. Een wond vacuüm of vacuüm ondersteunde sluiting machine, is een apparaat dat wordt gebruikt voor de behandeling van chronische wonden moeilijk te genezen. Schuim verband wordt in de wond geplaatst en onderworpen aan negatieve druk. De druk trekt overtollige vocht uit de wond en verhoogt de bloedtoevoer naar de wond genezing te bevorderen. De behandeling proces omvat delicate dressing veranderingen en moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg.

Instructies

•  Controleer alle bestellingen voor de behandeling met de begeleidende arts. Dit is inclusief de orders voor de toediening van medicijnen. Pre-medicatie dient uitgevoerd dertig minuten voor het begin van de behandeling om het ongemak van de patiënt ervaart te verminderen.

•  Plaats de VAC machine op een vlakke ondergrond in de buurt van de patiënt. Verzamel al het materiaal dat nodig is voor de procedure. Plaats ze in de volgorde van het gebruik voor een soepele overgang tussen de stappen.

•  Was uw handen grondig met warm water en zeep. Zet een paar niet-steriele handschoenen.

•  Leg de procedure om de patiënt met behulp van de terminologie kunnen ze gemakkelijk begrijpen. Dit zal de patiënt op zijn gemak.

•  Verwijder de bestaande dressing. Werk langzaam en voorzichtig om te voorkomen dat het verstoren van de wond. Inspecteer de dressing. De aanwezigheid van een groene of gele drainage geeft een infectie aanwezig zijn. Als de dressing is doordrenkt met bloed, kan vaker verbandwisselingen nodig zijn. Gooi de dressing in de juiste bio-afvalbak.

•  Inspecteer de wond. De aanwezigheid van pijn, een vieze geur, roodheid, zwelling of een infectie aangeven aanwezig in de wond. Meet de lengte, breedte en diepte van de wond. Documenteren van de conditie van het wondbed en de grootte van de wond. U deze gegevens vergelijken na elke verbandwisseling de doeltreffendheid van de behandeling VAC meten.

•  Klem geen haar dat het gebied van de wond omringt. Schoon en droog het gebied rondom de wond met een zoutoplossing en een steriel gaasje. Irrigeren de wond met een steriele zoutoplossing.

•  Vervuilde handschoenen en was uw handen. Plaats de VAC dressing kit op een vlakke ondergrond. Open het pakket en verwijder het steriele handschoenen pakket. De manchet van de handschoen opwaarts worden gevouwen. Til de handschoenen alleen het aanraken van dit gedeelte. Doe de handschoenen aan. Raak de buitenkant van de handschoenen niet aan.

•  Snijd de schuimbekleding tot ongeveer de grootte en vorm van de wond passen. Het verband moet de wond te vullen zonder overlapping op de intacte huid. Knip niet de dressing over de wond omdat verdwaalde stukken eraf vallen de randen van de kleedkamer en in de wond.

•  Plaats de foam in de wond. Verschillende kleine stukjes schuim kan worden gebruikt om de wond holte vullen maar alle stukken moeten in contact met elkaar blijven. Laat schuimgedeelten nooit in onontgonnen wond tunnels.

•  Snij de transparante gordijn zodat deze zich 04:57 centimeter langs de wond in alle richtingen. Dit verband moet een occlusieve afdichting zodat het vacuüm niet goed. Wanneer in plaats, het laken niet de onderliggende schuim comprimeren. Verscheidene stukken van de transparante gordijn kan worden gebruikt om een ​​gebied te dekken zolang staat om een ​​luchtdichte afdichting zijn. Til het laken en snijd een twee centimeter rond gat in het midden. Het gat moet rond zijn, een lineaire spleet bezwijken onder de negatieve druk van de VAC machine.

•  Verwijder de achterkant van de TRAC pad. Plaats het midden van het pad boven het centrale gat knip in het laken. Druk voorzichtig op de randen van het pad volledig na het pad naar het laken. U kunt meer transparante tape toevoegen als dat nodig is.

•  Verwijder de drainage bus uit de verpakking en steek deze in de VAC machine. Sluit alle slangklemmen. Sluit de dressing slang aan op de bus slang.

•  Druk op de groene "Power"-knop aan de zijkant van de machine. Druk op de "therapie" om het menu te openen therapie. Druk op de pijltjestoets te verhogen of de negatieve drukniveau volgens de bestellingen die u van de arts hebben ontvangen verlagen. De druk moet worden verhoogd in het geval van overmatige drainage, grote wond oppervlak, of als de wond deksel afdichting is zwak. De druk moet worden verlaagd bij onderliggende vasculaire ziekte of overmatige schade wond.

•  Selecteer de "Continuous Therapy" modus. Kies het intensiteitsniveau. De intensiteit is de mate van verandering van de onderdruk per seconde. De aanbevolen therapeutische niveau is 10 mmHg. Verlaag de intensiteit voor patiënten die ervaren ongemak tijdens de pull-down en laat delen van de behandeling.

•  Druk op "Exit" om terug te keren naar het hoofdmenu.

•  Open de klemmen op de slang en druk op de "Therapie On"-toets om de behandeling te beginnen. Het schuim verband moet beginnen te comprimeren en een verschrompelde uiterlijk. Controleer de slangen en drapeer voor luchtlekken als de dressing niet te comprimeren. Voeg meer tape om de bekleding aan een lek te dichten.

•  Document van de datum en het tijdstip van de behandeling, de tolerantie van de patiënt, wond uiterlijk, medicijnen toegediend, en eventuele wijzigingen in de behandeling.

•  Sluit klemmen en druk op de "Therapy Off" knop wanneer de behandeling is afgerond. Wacht dertig seconden voor het schuimverband opnieuw te pluizen. Til de hoek van het laken en voorzichtig rekken deze horizontaal om de lijm los te laten. Peeling terug verticaal kan de onderliggende huid te strippen. Verwijder het schuim uit de wond. Breng een steriel fysiologisch zout om eventuele stukken die vast in de wond worden verwijderd. Gooi dressing en slangen.

•  Verwijder de behandeling bus en dateren het. De bus kan worden gebruikt tot zeven dagen of totdat volledig. Verwijder en gooi je handschoenen. Was uw handen met warm water en zeep.