Hoe gebruik je een Power Vernevelaar

Mensen met long-aandoeningen zoals astma, emfyseem, COPD en cystic fibrosis moeten vaak medicijnen direct aan de longen in plaats van door het spijsverteringssysteem met pillen geleverd. Inhalers werken voor sommige mensen, maar meer geavanceerde en complexe geneesmiddelen moeten worden geleverd met behulp van een elektrische vernevelaar. Deze levensveranderende machines zijn eenvoudig te gebruiken.

Instructies

•  Steek de stekker in de vernevelaar-compressor.

•  Bevestig de vernevelaar buis naar de compressor door te duwen op de uitstekende plastic mondstuk. Er is maar een plek waar je kunt eventueel de slang te bevestigen.

•  Knijp medicatie in de beker van een schone handheld vernevelaar en monteer de rest van de vernevelaar. Vernevelaars hebben over het algemeen vier of vijf delen: een kop, een mondstuk of masker en twee of drie extra stukken die de vernevelaar elkaar houden en laat de medicatie wordt verdampt. Standaard, klassiek, wegwerp en Sidestream vernevelaars zijn aan elkaar geschroefd, terwijl PARI vernevelaars in elkaar schuiven en iets gedraaid om zijn plaats te vergrendelen.

•  Bevestig het vrije uiteinde van de slang aan op de vernevelaar beker. Er is een kunststof mondstuk op de bodem van de beker die vergelijkbaar zijn met een op de compressor ziet.

•  Zoek naar de aan / uit schakelaar op de compressor en zet de machine aan. Er is slechts een schakelaar op de compressor, dus je kunt niet te verwarren met een andere functie.

•  Plaats het mondstuk in uw mond of het masker over uw neus en mond (afhankelijk van welke je gebruikt) en inhaleer diep totdat mist stopt afkomstig van de vernevelaar.

•  Maak de slang van de vernevelaar beker als alle medicatie is verdwenen. Sluit de buis naar de volgende vernevelaar als u meerdere medicijnen. Gebruik nooit dezelfde vernevelaar voor meer dan een medicijn zonder het te wassen tussen de behandelingen. Nadat alle medicijnen zijn genomen, kan de compressor lopen voor 2-3 minuten totdat alle vocht in de buis is verdwenen. Schakel de compressor uit en trek de stekker.

•  veinzen de vernevelaar, spoel alle stukken in een warm sopje en leg de stukken op een schone papieren handdoek aan de lucht drogen. Gebruik de vernevelaar niet meer gebruiken totdat het volledig droog is.

•  Steriliseer de vernevelaar ieder een of twee dagen. Kook water in een pan gedurende 10 minuten om het water te steriliseren, haal de pan van de warmtebron en onmiddellijk laten vallen vernevelaar het gedemonteerd in het hete water. Laat het zitten voor 10 minuten. Verwijder de stukjes en laat ze aan de lucht drogen. Als u wilt, kunt u de vernevelaars weken in een mengsel van een deel witte azijn op drie delen warm water gedurende 30 minuten. Spoel alle onderdelen in warm water na het gebruik van azijn. Gebruik geen bleekmiddel, als het plastic vernevelaar bekers hebben de neiging om het te absorberen.

•  Vervang het filter in de compressor regelmatig. De tijd varieert van machine tot machine - van elke maand in de SportNeb, om de zes maanden met de Pulmo-Aide, om elke 500 uur gebruik in de PARI. Alleen uw medische voeding provider kan precies bepalen hoe lang uw merk en model van de compressor is bedoeld om duren voordat een filter vervangen. Controleer het filter regelmatig, als het misschien vervangen moeten worden voordat de voorgeschreven tijd. Als het grijs of bruin, of als het is bedekt met stof en vuil, verander het meteen. Vervangende filters zijn verkrijgbaar bij uw medische leveringsbedrijf.

Hints

  • Neem contact op met het kantoor van uw arts voordat u de aankoop van vernevelaar apparatuur; het in staat zijn om vrij de bevoorrading.
  • Sommige medicijnen kunnen ernstige interacties met anderen. Controleer altijd met uw arts om uw recept regime te verifiëren.
  • Houd altijd toezicht op jonge kinderen tot een goede verneveling technieken zijn ontwikkeld.