Hoe gebruik je een ovulatie Kit

Als je probeert zwanger te raken, kunt u een ovulatie kit gebruiken om te bepalen wanneer je je meest vruchtbare. Ovulatie kits werken door het detecteren van een sterke stijging van luteïniserend hormonen (LH) in je urine. Hoewel de LH is altijd aanwezig in je lichaam, zal het ongeveer 24 tot 48 uur opstaan ​​voor de eisprong. Deze kits zijn 99 procent nauwkeurig in het opsporen van deze LH-piek, volgens de American Pregnancy Association. Dit betekent dat u geslachtsgemeenschap met je partner wanneer je maar een positief resultaat uit uw kit ontvangen.

Instructies

•  Koop een eisprong kit. Hoofd naar een drogisterij om hier de ovulatie kits te koop. Volgens BabyCenter.com, zullen de meeste kits hetzelfde niveau van betrouwbaarheid, wat betekent dat je moet een merk dat je de meeste tests voor de goedkoopste prijs geeft kiezen bieden.

•  Lees de instructies van uw ovulatie kit's. Hoewel elk van de kits zal je LH te meten, kan de instructies verschillen van merk tot merk. Sommige kits vragen u om uw urine in een beker te verzamelen; anderen vragen u om direct te plassen op een teststrip.

•  Bepaal welk moment van de dag wilt u uw ovulatie testen. Probeer uw urine te testen rond dezelfde tijd elke dag voor het beste resultaat. In het algemeen proberen om een ​​tijd te halen 10:00-8:00

•  Bereid je voor op uw test. Twee tot vier uur voordat u van plan bent om de test af te leggen, de hoeveelheid vloeistoffen die je drinkt te beperken. Verdunde urine kan het moeilijker maken voor de kit om uw LH niveaus te meten.

•  Doe de test. Afhankelijk van uw kit, ofwel vervalt direct op de teststrip of dompel de strip in een container van uw urine. Indien mogelijk, vermijd het gebruik van uw eerste ochtend leegte, die meer geconcentreerd zal zijn en kunnen de resultaten scheeftrekken.

•  Lees je resultaten. Na ongeveer vijf minuten, moet u in staat om uw testresultaten bekijken. In de meeste kits zal je resultaten verschijnen als twee gekleurde lijnen. Eerste, het identificeren van de controle lijn (u kan nodig zijn om de instructies van uw kit herlezen). Ten tweede, kijk naar de test lijn en zien of het lichter of donkerder is dan de controle lijn. Als de test band is lichter dan de controle lijn, dan is uw LH-piek is nog niet voorgekomen. Als de test band is dezelfde kleur of donkerder is dan de controle lijn, dan is uw LH niveaus zijn stijgende.

Tips & Waarschuwingen

  • Blijf geduldig. Het duurt vele gezonde koppels een jaar of langer zwanger te raken. Als u niet binnen een paar maanden van het gebruik van uw ovulatie kit hebben bedacht, een afspraak maken om uw ob-gyn zien. Als u hormonale medicatie, spreken met uw arts voordat u een ovulatie kit. Bepaalde geneesmiddelen kunnen invloed hebben op uw testresultaten.