Hoe gebruik je een EpiPen op een oudere volwassene

Een EpiPen, ook wel bekend als epinefrine, is een medicijn gebruikt voor ernstige allergische reacties te behandelen. Wanneer een individu plotselinge en ernstige allergieën, zoals netelroos, zwelling en ademhalingsproblemen, het gebruik van een EpiPen soms een levensreddende actie. Website EpiPen's wijst erop dat oudere mensen zijn meer vatbaar voor ernstige allergische reacties als gevolg van medicijnen en aandoeningen die komen met de leeftijd. Ze zijn ook meer risico lopen met behulp van een EpiPen omdat ze meer kans op hart-aandoeningen die gebruik kunnen compliceren.

Instructies

•  Verwijder de EpiPen uit de verpakking. EpiPens zijn klein en draagbaar zodat het individu kan de medicatie bij zich hebben op elk moment. De EpiPen dosering hoeveelheid voor volwassenen is 0,3 mg. Een EpiPen dat "EpiPen Jr", zegt is ontworpen voor kinderen.

•  Spuit de EpiPen in de persoon die lijden aan allergische reacties in de buitenkant van de dij. Injecteer de EpiPen nooit in aderen of de billen. De enige geschikte locatie voor injectie is de buitenkant van de dij.

•  Neem de oudere volwassenen onmiddellijk naar het ziekenhuis. Terwijl de EpiPen de ernstige allergieën snel kan stoppen, moet elke ouder volwassene die het gebruik van de EpiPen moet naar het ziekenhuis. Alleen een arts kan de mogelijke risico's die komen met de leeftijd bij het gebruik van een EpiPen minimaliseren. Omdat oudere volwassenen meer medicijnen, er een risico van interactie met geneesmiddelen en iedereen met hartaandoeningen of diabetes potentiële bemoeilijkt de EpiPen.

Hints

  • Bewaar de EpiPen bij kamertemperatuur. Nooit in de koelkast en houden van extreme hitte.
  • Stel niet uit met behulp van een EpiPen bij oudere volwassenen die lijden aan ernstige allergieën te wijten aan zorgen van de risico's.
  • Nooit opnieuw de EpiPen. Eenmaal gebruikt, gooien de EpiPen.