Hoe gebruik je een BiPAP Machine

Hoe gebruik je een BiPAP Machine

Obstructieve slaapapneu is een aandoening waarbij de luchtweg wordt afgesloten tijdens de slaap. Het zorgt ervoor dat een persoon om te stoppen met ademen of te ineffectief ademen in zijn slaap en dit kan leiden tot een hele reeks van andere gezondheidsproblemen, zoals hart-en vaatziekten. Continuous positive airway pressure of CPAP, machines zorgen voor een constante luchtstroom door het hele adem cyclus aan dat de luchtwegen open te houden. Een BiPAP machine doet ongeveer hetzelfde, maar biedt een andere luchtdruk op de uitademing. Deze machines even wennen aan, maar iedereen kan leren hoe ze te installeren en te gebruiken.

Instructies

•  Plaats het apparaat op een harde, vlakke ondergrond die vrij is van obstakels zoals gordijnen of dekens. Houd het apparaat vrij van airconditioners en kachels die de manier waarop het levert de lucht naar de patiënt kan beïnvloeden. Sluit de slang aan op de grote luchtuitlaat op het apparaat.

•  Leg het slaapmasker op het gezicht strak. Het moet passen, maar mag niet strak genoeg om een ​​wond te verlaten. Alle riemen moeten worden getrokken om een ​​gelijkmatige spanning rond het gezicht en hoofd. Sluit de slang aan op het masker.

•  Schakel de BiPAP apparaat. Verstel de banden van het masker totdat er minimale luchtlekkage waar het masker contact de huid. Zorg ervoor dat de lucht niet lekken in de ogen. Plaats de buis zodat het vrij stroomt en niet verdraaien of knikken. Ook moet uit de weg wanneer herpositioneren in bed.

•  Zoek een comfortabele slaaphouding. Adem diep in door de neus en probeer te ontspannen. Als de machine een ramp-functie, moet u om het te gebruiken om te beginnen met een lagere hoeveelheid druk voor de eerste twintig minuten van de slaap. Ontspanning en consistent gebruik zijn de sleutel tot het krijgen gewend aan het gebruik van een BiPAP machine.