Hoe gebruik je de instellingen van een TENS Machine

Hoe gebruik je de instellingen van een TENS Machine

Chronische-pijnpatiënten, fysieke therapie klinieken en geblesseerde sporters gebruiken TENS machines om pijnklachten te verbeteren. Een TENS (transcutane elektrische zenuwstimulatie) unit stuurt kleine hoeveelheden elektriciteit door je heen om pijnsignalen te onderbreken en het scheppen van meer pijnstillende stoffen, op basis van de Healthcare Information Directory. Je kunt hem dragen bijna overal en deze gedurende de dag. Sommige eenheden hebben meerdere aanpasbare instellingen, terwijl anderen slechts een of twee, dus het is belangrijk om te leren hoe u de machine te bedienen. Bestudeer de instructies van uw machine en de machine zelf voordat je het gebruikt.

Instructies

•  Lees de gebruiksaanwijzing van uw toestel. Lees door alle veiligheidsmaatregelen en instelling instructies om te leren hoe u de machine volledig te gebruiken. Zwangere vrouwen, moeten mensen met een pacemaker en patiënten met epileptische stoornissen en hart-en vaatziekten deze machines te vermijden, tenzij een arts aangeraden het gebruik ervan. De plaatsing van de elektroden is ook kritisch. Zij moeten niet aan de voorzijde van de hals worden geplaatst over het hart of een bekende tumor.

•  Begrijpen wat pulsbreedte doet. De pulsbreedte (duur) is, hoe kort of lang de werkelijke elektrische puls zal versturen. Dit kan tussen 40 en 250 microseconden. In het algemeen worden hogere pulsbreedte instellingen voor kortere tijd, en lagere breedte instellingen kunnen langer worden getolereerd.

•  Weet wat pulsfrequentie doet. De puls frequentie of snelheid is hoe vaak de elektrische impuls gedurende een bepaalde periode zullen worden doorgegeven. Dit kan tussen 1 en 250 hertz. Bepalen of u deze kunt aanpassen op je toestel.

•  Ken het verschil tussen de machine modi. De twee standen van de machine continu of barsten. De modi zijn ofwel aan of uit. Continue constant. Een elektrische burst wordt geïntroduceerd op vooraf bepaalde tijdstippen in de burst-modus, die effectief zijn voor het stimuleren van zenuwimpulsen en het maximaliseren van de endorfine-achtige werking (natuurlijke pijnvrij gevoel) is.

•  Gebruik een high-TENS of een snelle hartslag voor pijnbestrijding. Dit is ideaal voor rug of knie pijn die constant. Stel de huidige op een niveau dat je kan verdragen zonder bijwerkingen zoals schokken of ongemak. Beginnen door te gaan naar een hoger niveau en u deze weer naar beneden om uw comfort. Zet de pulsbreedte 100 microseconden. Stel de frequentie tussen 90 en 130 hertz (Hz). Als deze aanpassingen zijn niet mogelijk op uw machine, vindt het programma dat nauw aansluit deze op uw apparaat.

•  Gebruik een low-TENS of trage hartslag voor pijnstillend effect na verloop van tijd. Deze is geschikt voor de stimulatie van uw lichaam de eigen genezing en produceert een acupunctuur-achtig effect. Stel het huidige niveau op een comfortabele range voor u. Zet de polsslag (breedte) bij 200 tot 250 microseconden. Zet de pulsfrequentie bij 2 tot 5 cycli Hz. Als u deze instellingen niet aan te passen, uit te vinden welk programma nauw is afgestemd op uw toestel.

Hints

  • Experimenteren met het aanpassen van de pulsbreedte en de frequentie en duur van de tijd gebruikt voor maximaal voordeel. Denk niet dat je pijn op dezelfde manier zal reageren als iemand anders is met een TENS-eenheid.
  • Als de TENS-eenheid maakt symptomen verergeren, staak dan het gebruik en raadpleeg uw arts. Gebruik het toestel niet tijdens het rijden. De pads kunnen gevoelige huid of allergische reacties bij sommige mensen veroorzaken.