Hoe gebruik Antihistaminica om stuifmeel allergieën te behandelen

Hoe gebruik Antihistaminica om stuifmeel allergieën te behandelen

Als pollen in de lucht en triggering uw allergie symptomen, kan je een antihistaminicum nodig. Antihistaminica werken door het blokkeren van histamine chemische stoffen die vrijkomen wanneer uw lichaam reageert op een allergeen. Histamine kan een ontsteking in de neus en keel, jeuk en zelfs ademhalingsproblemen veroorzaken. Antihistaminica zijn de meest voorkomende geneesmiddelen die worden gebruikt om allergische rhinitis te wijten aan pollen gevoeligheid (ook wel "hooikoorts").

Instructies

•  Evalueer uw symptomen. Als jeuk is uw primaire zorg is, is de kans groot een antihistaminicum zal uitkomst bieden. Als verstopte neus en sinus hoofdpijn zijn het probleem, zou je beter af met een decongestivum dat sinus passages krimpt en laat slijm af te voeren zijn.

•  Schakel antihistaminica als de eerste niet werkt. Antihistaminica zijn er in vele formules, waaronder difenhydramine, loratadine en chloorfeniramine (algemeen bekend als Benadryl, Claritine en Chlortrimeton). Ze zijn verkrijgbaar in orale vorm, neussprays en oogdruppels.

•  Neem contact op met uw arts of apotheker als u niet zeker weet welke medicatie je nodig hebt of als je gevoeligheden voor de geneeskunde. Uw arts kan bepalen of een antihistaminicum is geschikt om uw pollen allergieën te behandelen. Ze kunnen ook aan een die effectief en geen significante bijwerkingen veroorzaken.

•  Maak een afspraak met uw arts als over-the-counter antihistaminica werken niet. Hij kan een recept orale of nasale antihistamine om uw allergieën te behandelen voorstellen.

•  Gebruik uw antihistaminica zo regelmatig zoals aanbevolen. Histamine wordt continu vrijgegeven in het lichaam, dus regelmatig (in plaats van sporadische) doses van antihistamine hulp teller de effecten ervan.

•  Lees de etiketten op alle medicijnen die u gebruikt, zodat u niet "verdubbelen" op antihistaminica. Veel over-the-counter koud en allergie medicijnen bevatten antihistaminica, en ze te combineren kon sedatie of ernstige bijwerkingen veroorzaken.

Hints

  • De meeste antihistaminica veroorzaken een zekere mate van sedatie. Als u niet in staat om helder te denken of taken, zoals autorijden uit te voeren, terwijl het nemen van uw antihistamine zijn, raadpleeg dan een arts voor een alternatief met minder bijwerkingen.
  • Verbruik geen alcohol als je op allergie medicatie, omdat het de slaperigheid veroorzaakt door antihistaminica kunnen verhogen.
  • Gebruik geen antihistaminica voor vrienden of familieleden voorgeschreven, omdat het niet veilig is om voorgeschreven medicijnen te nemen zonder toezicht van een arts.
  • Neem contact op met uw arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft, hebben gezondheidsproblemen, zoals glaucoom, schildklier-en vaatziekten of diabetes. Antihistaminica kan niet veilig zijn voor u.