Hoe effectief is Zaaddodend Lube?

Hoe effectief is Zaaddodend Lube?

Vrouwen die willen voorkomen dat de zwangerschap hebben veel anticonceptie opties tot hun beschikking, en te beslissen over de beste is vereist onderzoek. Een van de belangrijkste vragen te stellen is of een bepaalde vorm van anticonceptie is effectief. Als u overweegt het gebruik van een zaaddodend glijmiddel als uw belangrijkste vorm van anticonceptie, neem de tijd om te leren over de effectiviteit, voordelen en risico's voordat je dat doet.

Effectiviteit

Volgens een studie gerapporteerd door Family Health International, zaaddodende producten, zoals smeermiddelen, hebben een 26 procent uitval bij normaal gebruik in het eerste jaar van gebruik. Planned Parenthood geeft aan dat zaaddodend producten 15 procent van de tijd met een perfecte gebruik, en 29 procent van de tijd bij normaal gebruik zal mislukken. Dit is een van de hoogste uitval onder aanvaarde anticonceptie opties, maar deze producten doen verlagen het risico om zwanger te worden als er geen andere anticonceptie optie beschikbaar is.

Hoe werken ze?

Zaaddodende glijmiddelen zijn schuimen of gels die chemische stoffen bevatten die doden of schade zaadcellen met de bedoeling om zwangerschap te voorkomen door het houden van het sperma van het verenigen met het ei. Het belangrijkste chemische bestanddeel van zaaddodende smeermiddelen nonxynol-9 (N-9). Naast het verschaffen van de mogelijkheid van bescherming zwangerschap, deze producten ook werken als een vaginaal glijmiddel, verbeteren genot voor het paar tijdens geslachtsgemeenschap wanneer natuurlijke vochtigheid is niet voldoende. Zaaddodend glijmiddel geeft geen bewezen bescherming tegen seksueel overdraagbare aandoeningen.

Voordelen

Zaaddodend glijmiddel biedt smering als anticonceptie. Ze kunnen discreet in een zak of tas worden uitgevoerd. Ze hebben niet een recept van de dokter nodig heeft, noch hebben ze nodig hebben om goed naar de individuele worden gemonteerd. De meeste drogisterijen dragen deze producten, waardoor ze gemakkelijk te kopen, en ze zijn veilig te gebruiken tijdens de borstvoeding. Zij hebben geen invloed op de hormonale balans in het lichaam van een vrouw. Met de spermicide is eenvoudig, waardoor dit anticonceptie optie die niet interfereert met de geslachtsgemeenschap ervaring.

Risico's

Nonoxynol-9 irriteert soms het weefsel in het lichaam van een vrouw, het verhogen van haar risico op een seksueel overdraagbare infectie of urineweginfectie. Het kan ook ongemak voor sommige gebruikers, zowel mannen als vrouwen. Het grootste risico bij gebruik van een zaaddodend glijmiddel is de kans op zwangerschap, aangezien dit een van de minst effectieve anticonceptiemiddel. Zaaddodend smeermiddelen kunnen rommelig aan te brengen zijn en kan uit de vagina lekken na het vrijen. Veel vrouwen gebruiken zaaddodend producten verkeerd omdat ze kunnen worden gekocht over de toonbank, wat betekent dat de arts de vrouw niet de kans om goed gebruik uit te leggen aan haar te hebben.

Gebruik

Zaaddodend smeermiddelen moeten in de vagina worden geplaatst voordat het hebben van geslachtsgemeenschap, en de meeste producten moet in de vagina te blijven gedurende 10 tot 15 minuten voor de geslachtsgemeenschap plaatsvindt toereikende bescherming te bieden. Ze verliezen ook hun effectiviteit een uur na het inbrengen, dus koppels moeten aandacht besteden aan de tijd en meer smeermiddel van toepassing indien een uur is verstreken. Vrouwen die zaaddodend smeermiddelen mag niet Douches gedurende ten minste zes uur na het hebben van geslachtsgemeenschap. Zaaddodende middelen kan worden gebruikt naast een andere vorm van anticonceptie, zoals een diafragma of een condoom, voor een maximale doeltreffendheid.