Hoe effectief is het Ortho Evra Patch?

De effectiviteit van de Ortho Evra pleister wanneer gebruikt zoals voorgeschreven is beter dan 99 procent, dat is op gelijke voet met andere hormonale anticonceptie, zoals de pil. In de praktijk echter, sommige vrouwen hebben moeite herinneren om pillen in te nemen elke dag, en dus de effectiviteit tarief voor anticonceptiepillen zakt een beetje. Daarentegen wordt de patch maar een keer per week vervangen, zodat het gemak en gebrek aan gedoe de patch effectiever dan pillen voor sommige individuen kunnen maken. Maar dit gemak geleverd met aanzienlijk toegenomen ernstige gezondheidsrisico's.

Functie

De Ortho Evra patch, vergelijkbaar met pil bevat twee soorten progestine - een synthetische vorm van progesteron - en oestrogeen. Maar in tegenstelling tot de pil, de patch levert hormonen via de huid in plaats van oraal. Oestrogeen in de patch voorkomt de eisprong door mimicing de hoge oestrogeenspiegel van de zwangerschap. De progestagenen de vruchtbaarheid cyclus verder te controleren door het veranderen van baarmoederhalsslijm, zodat het sperma niet kan passeren en het voorkomen van het endometrium van steeds klaar voor innesteling van een bevruchte eicel.

Functies

De patch wordt continu gedragen en wekelijks vervangen. Het kan op de bil, buik, vetvrije gedeelte van het bovenlichaam of de bovenarm geplaatst. De pleister moet op een schone huid die vrij is van lotions en poeders en vrij van irritaties, schaafwonden of uitslag worden geplaatst. Gedurende één week per maand geen patch is versleten; tijdens deze week de vrouw haar menstruatie zal hebben.

Effecten

Om effectief te blijven, moet de Ortho Evra pleister om de zeven dagen worden veranderd, precies zoals voorgeschreven. Niet meer dan zeven dagen moet verstrijken tijdens de "geen patch" periode van de cyclus van de vrouw voordat de volgende patch wordt toegepast. Ook moet de pleister stevig bevestigd blijven aan de huid, waardoor afgifte van hormonen consistent.

Overwegingen

Als een patch verandering of patch opnieuw aanbrengen is vertraagd, of als de pleister los van de houder voor een aanzienlijke periode van tijd, een back-up anticonceptie, zoals een condoom of het middenrif, plus een zaaddodend middel, moet worden gebruikt voor severeal dagen om zwangerschap te voorkomen. Een vrouw moet haar arts te raadplegen voor precieze instructies.

Waarschuwing

Risico's verbonden aan het gebruik van de Ortho Evra patch zijn vergelijkbaar met die van de pil. Maar omdat de pleister levert ongeveer 60 procent meer oestrogeen aan de gebruiker dan de pil, de incidentie van deze bijwerkingen significant hoger. Specifiek, hartaanval, bloedstolsels en bepaalde vormen van kanker komen vaker voor bij vrouwen die de patch te gebruiken. Roken verhoogt deze risico's. De makers van de Ortho Evra patch adviseren dat vrouwen met een persoonlijke of familiale voorgeschiedenis van deze problemen en vrouwen die roken niet de patch moeten gebruiken.