Hoe een vergrote prostaat Corrigeer

De prostaat is een kleine walnoot klier die rond de opening van de urethra waar het de blaas. Hoewel de prostaat bij de geboorte aanwezig is, is het niet beginnen te groeien tot de puberteit en stopt op de leeftijd van twintig. Tijdens de jaren veertig van een man, de prostaat weer begint te groeien als natuurlijk onderdeel van het ouder worden. Dit wordt benigne prostaathyperplasie (BPH). Een vergrote prostaat kan ook optreden als gevolg van prostaatkanker of een prostaat infectie. Een vergrote prostaat moet worden behandeld door een medische professional om urine en seksuele complicaties te voorkomen.

Instructies

•  Herken de symptomen van een vergrote prostaat. De prostaat eigenlijk wraps rond de mannelijke urethra dus als het groter wordt, kan het de plasbuis knijpen en veroorzaken problemen met urineren. Kunt u problemen met plassen of slechts een zeer zwakke stroom tijdens het urineren. In ernstige gevallen kunt u niet in staat zijn om op alle plassen. Een vergrote prostaat kan ook leiden tot pijn tijdens het urineren of ejaculatie.

•  Zie uw zorgverzekeraar en leg uw symptomen. Hij zal een prostaat-examen aan de grootte van uw prostaat examen evalueren voeren. Hij zoekt ook naar abnormale groei in de prostaatklier, hetgeen een teken van kanker. (Als je doet vinden abnormale groei, hij kan ook een kleine steekproef van de prostaat weefsel om verdere test voor kanker te nemen.) Uw arts zal u ook vragen om de urine en bloedmonsters te bieden. Uw urinemonster wordt getest op de aanwezigheid van bacteriën, wat een teken van een urinaire of prostaat infectie kan zijn. Uw bloedmonster wordt getest op verhoogde niveaus van prostaat-specifiek antigeen (PSA), die helpen vloeibaar sperma. Verhoogde niveaus zal een vergrote prostaat te suggereren.

•  Behandel de onderliggende reden voor uw vergrote prostaat. Als een prostaat infectie uw prostaat is ontstoken en veroorzaakt het te zwellen, zal uw arts een behandeling met antibiotica voorschrijven. Als de arts vaststelt prostaatkanker, hij verwijdering van de gehele of delen van de prostaat suggereren. Nadat u de onderliggende aandoening te behandelen voor een vergrote prostaat, vindt u dat het terugkeert naar de normale grootte. De enige uitzondering is de goedaardige prostaatvergroting, dat is een normaal onderdeel van een man verouderingsproces.

•  Overweeg voorgeschreven medicijn therapie voor goedaardige prostaatvergroting. Afhankelijk van uw algemene gezondheidstoestand, zal uw arts enzymremmers of alfa-blokkers stellen voor om de effecten van een vergrote prostaat te verminderen. Alpha-blokkers zal ontspannen de bekkenbodemspieren, waaronder die rond de blaas en de prostaat. Enzymremmers zal de prostaat krimpen, maar meer tijd nodig om te werken en alleen in zeer grote prostaat.

•  Denk niet-invasieve, niet-chirurgische behandelingen, inclusief magnetron therapie en radiofrequente therapie. Deze procedures straling naar de omgeving van de prostaat die blokkeert of vernauwing van de urethra vernietigen. U dient zich ervan bewust dat deze procedures negatieve effecten op de vruchtbaarheid van een man kan hebben. Professional prostaat massage kan verlichten een deel van de pijn geassocieerd met benigne prostaathyperplasie, maar is niet bekend dat de grootte van een vergrote prostaat te verminderen. Er is echter niet aangetoond dat vruchtbaarheid een hindernis.

•  Overweeg operatieve vermindering of verwijdering van de prostaat voor ernstige gevallen van goedaardige prostaathyperplasie. Deze stap dient uitsluitend te worden genomen op het laatste redmiddel voor gevallen waarin urineren en ejaculatie zijn bijna onmogelijk. Prostaatoperatie is invasief en kan tot een maand om volledig te genezen. Prostaatoperatie kan ook invloed hebben op de vruchtbaarheid en heel pijnlijk.

Hints

  • Hoe eerder een vergrote prostaat wordt gediagnosticeerd en behandeld, hoe beter de prognose. Mannen boven de vijftig dient elk jaar een prostaat-examen hebben, omdat ze meer kans op prostaat problemen te ontwikkelen dan jongere mannen.