Hoe een Inkblot maken

Hoe een Inkblot maken

De inktvlek test werd ontwikkeld door Hermann Rorschach in 1921 en is nu bekend als de Rorschach inktvlek test. Deze test wordt gebruikt door getrainde professionals op het gebied van de geestelijke gezondheid van bepaalde persoonlijkheidskenmerken bepalen. Voor deze test, de arts vraagt ​​de klant om te kijken naar een reeks van inktvlekken en beschrijven wat ze zien. Andere professionals hebben ontworpen hun eigen versies van deze test, met verschillende scoring en interpretatie richtlijnen. Inktvlek tests zijn projectieve testen, wat betekent dat de antwoorden op de test aangeven interpretatie van de wereld om hen heen, die hun gedachten, gevoelens en ervaringen weerspiegelt de klant. Speciale opleiding nodig is om projectieve technieken zoals inktvlek test gebruiken. Echter, kunnen professionals hun eigen inktvlekken voor informele beoordeling van de klant te creëren.

Instructies

•  Leg het papier of karton plat op de tafel. Druppel verf of inkt op het midden van het papier. U kunt ook schilderen met een penseel of een ander voorwerp; echter voor zorgen dat het patroon is willekeurig in plaats van het maken van bepaalde vormen of ontwerpen. Meerdere kleuren worden gebruikt op dezelfde kaart.

•  Vouw het papier of karton in de helft. Typisch de vouw is verticaal, het maken van een horizontale kaart. Echter, aangezien dit is voor informeel gebruik, oriëntatie is niet belangrijk. Druk op het papier bij elkaar, zodat de verf of inkt wordt gedrukt tegen beide zijden om een ​​afdruk te maken.

•  Vouw het papier voorzichtig. Laat de verf of inkt te drogen. Druk op de vouw uit het midden van het papier zo veel mogelijk, zodat de persoon die het bekijken van de inktvlek om het hele plaatje te zien in plaats van zich te concentreren op twee helften. Draai het papier ondersteboven op de tafel en uw vinger over de vouw om het te minimaliseren, of plaats er geen zware boeken of andere voorwerpen op en laat ze 's nachts naar de plooi te verminderen.

Hints

  • Gespecialiseerde opleiding is noodzakelijk voor de interpretatie van de inktvlek testen.