Hoe een goede counselor

Hoe een goede counselor

Terwijl een kwaliteit van het onderwijs en de certificering een rol spelen in het worden van een goede raadgever, er zijn kwaliteiten en vaardigheden die een goede raadgevers hebben dat hen apart van hun leeftijdsgenoten. Dit zijn de dingen die het mogelijk maken een counselor aan een persoon als individu en niet als een case study in een tekst boek zien. De mens is niet broodroosters die kunnen worden opgelost met de aanpassing van een paar schroeven. De cliënt uniek perspectief op leven en het moet worden begrepen en gebruikt als referentiekader. Goede adviseurs gebruiken dat referentiekader om inzichten die echt een verschil maken in het leven van hun cliënten te maken te ontwikkelen. Het ontwikkelen van deze kwaliteiten en vaardigheden zal u toelaten om een ​​goede raadgever geworden.

Instructies

•  Ontwikkelen en versterken van uw oprechtheid en echtheid. Een cliënt zal niet open te stellen en het vertrouwen van een persoon die hij voelt is nep, of niet echt geïnteresseerd in hem te helpen. Het krijgen van een client te openen, en zijn kwetsbaar en vertrouwen, is een van de belangrijkste fundamenten voor een effectieve begeleiding.

•  Leer hoe je echt luisteren. Het is al te gemakkelijk om te horen wat we willen horen, of meer dan iemand om de reactie die we willen krijgen om te praten. Tot de kern van het probleem te krijgen, moet je ervaren in de manier waarop uw klant wordt ervaren, en dat vereist dat het luisteren naar hun woorden en begrijpen van hun context.

•  Koppel de juiste begeleiding methode met de juiste persoonlijkheid en situatie. Ook al is één van uw filosofie en persoonlijkheid kan beter passen, de behoeften van uw klant zijn bepalend en dicteren de methode die wordt gebruikt voor de behandeling. Soms één klant heeft behoefte aan een directe aanpak, terwijl uw volgende klant zou profiteren van een non-directieve benadering.

•  Maak een comfortabele omgeving. Zitten naast uw klant, niet over een bureau, en in dienst geopend lichaamstaal. Gebruik een neutrale toon van de stem en vragen open, maar de niet-contradictoire vragen.

•  Teken een concreet plan met stappen en doelen, zodat uw klant weet waar de begeleiding gaat. Communiceer dat plan duidelijk. Het hebben van een idee van wat te verwachten zal helpen uw cliënt om rustiger te blijven en meer coöperatief.