Hoe een abces Heal

Hoe een abces Heal

Een abces is een geïnfecteerde tand die meestal optreedt tussen de wortel en het tandvlees en kan zowel geleidelijk of plotseling voordoen. De belangrijkste symptomen zijn: gelokaliseerde pijn in de mond, koorts, zwelling, een vieze smaak en gezwollen nek (cervicale) klieren. In het ideale geval, een tandarts is de zorgverlener het meest geschikt om te zorgen voor een tand abces, maar vaak tijden krijgen een noodsituatie afspraak met uw tandarts kan vrijwel onmogelijk zijn. Eerstelijns zorgverleners kunnen helpen met het krijgen van de infectie onder controle is, het verlichten van pijn en andere symptomen, maar alle abscessed tanden moet uiteindelijk worden beoordeeld en behandeld door een tandarts ASAP. Hier zijn de dingen die je kunt doen in de tussentijd.

Instructies

•  Als u een abces hebben ontwikkeld en niet kan krijgen in uw tandarts meteen zien, proberen een zelfde-dag afspraak te krijgen met uw medische provider of ga naar de dichtstbijzijnde eerste hulp. Echter, de beste optie is een tandarts. Uw reguliere medische provider of de ER (tenzij ze een tandarts of kaakchirurg op afroep) zal doorgaans alleen in staat zijn om de symptomen te behandelen. Diagnostiek en tandheelkundige behandeling moet worden gedaan door een tandarts.

•  Als je niet allergisch bent of andere contra-indicaties, neem wat over-the-counter pijnstillers zoals ibuprofen of paracetamol. Zij kunnen de pijn te verminderen tot een aanvaardbaar niveau. Het is echter niet ongebruikelijk voor een zorgverlener zou een kortdurende narcotica voorschrijven acute pijn.

•  gorgelen met warm zout water of een mondspoeling die is aanbevolen door uw tandarts of apotheker. Warm water gorgelt zijn niet alleen rustgevend, maar helpen verminderen ontstekingen die pijn veroorzaakt, en helpt spoelen enkele van de bacteriën die het probleem veroorzaakt.

•  Breng warme kompressen op de plaats van infectie op de kaaklijn, die ook nuttig kan zijn.

•  tandarts of zorgverlener kunnen antibiotica helpen bij het ​​verminderen van de infectie, die op zijn beurt helpt bij pijn en zwelling voorschrijven. Zoals eerder vermeld, meer geavanceerde ingrepen nodig zijn zoals bepaald door de tandarts.

•  Ga niet voorbij aan een abces. Het zal niet "ga weg." Pijnstillers en antibiotica kan het beter voelt, maar als er een infectie in de wortel, meer uitgebreide behandeling door een tandarts waarschijnlijk noodzakelijk.

Hints

  • Poets en flos je tanden op een regelmatige basis en na elke maaltijd.
  • Opgezet reguliere afspraken voor tandheelkundige examens en reinigingen met uw mondhygiënist.
  • Niet ten prooi aan bakerpraatjes niet vallen, zoals het weken katoen in brandy (of andere drank) en het op de geïnfecteerde tandvlees. Alcohol is hoog in suiker, dat is letterlijk 'voedsel' voor bacteriën. Ook alcohol is een irriterende stof en kan leiden tot weefselschade.
  • Plaats en houd een aspirine op de geïnfecteerde tand. Dit kan alleen maar leiden tot mogelijke schade, maak je misselijk en niet helpen met het abces helemaal.