Hoe Doe contactlenzen Correct Vision?

Hoe Contactlenzen correctie van uw Vision

Wanneer uw oog niet licht te concentreren op je netvlies zoals het hoort, heb je een refractieve fout van het oog. Om dit te corrigeren, kan een contactlens op het oog die breekt of buigt het licht op een manier zodat het licht op de juiste manier richten op uw netvlies worden geplaatst. De mate waarin de lens buigt het licht wordt uitgedrukt in dioptrieƫn. Hoe hoger de dioptrie van de lens, hoe sterker de lens. De vorm van de contactlens voorgeschreven is gebaseerd op het type visie probleem dat u.

Refractieve fouten worden gecorrigeerd door contactlenzen

Als je oog gericht licht in de voorkant van het netvlies, en de oogbol is langwerpig je kan myopie of bijziendheid hebben. In dit geval kunt u de dingen die dicht bij je te zien, maar voorwerpen op een afstand kan wazig zijn. Om myopie of bijziendheid corrigeren, moet je concave of minus lenzen dragen - lenzen die zijn in het midden dunner en dikker rond de randen. Deze lenzen beweegt de focus van het licht naar voren, zodat de retina bereikt.

U ontvangt een convex of plus contactlenzen nodig hebt als je verziendheid of verziendheid. Dit is wanneer de oogbol te kort is en richt zich licht achter het netvlies. Als je verziendheid, kun je dingen duidelijk zien die ver weg zijn, maar kan niet concentreren op dingen die dicht bij je zijn. De convexe of plus lens dikker in het midden en dunner aan de randen. Het verplaatst het brandpunt van uw visie terug zodat het licht is gericht op het, in plaats van achter het netvlies.

Als u een hoornvlies dat is onregelmatig van vorm en licht richt zich op een aantal punten op uw oog u wat is een astigmatisme genoemd. Een astigmatische contactlenzen of torische lens is speciaal ontworpen om uw individuele correctie behoeften; de lenzen dikker in een stippellijn dunner andere bereiken. Ze hebben twee verschillende vermogens: een compensatie van astigmatisme, en de andere om te corrigeren voor bijziendheid of verziendheid, indien nodig. Deze lenzen worden gewogen (zwaarder) op de bodem ze gefixeerd in een positie op het oog te houden.

Als u een bril met bifocale dragen voor het lezen kunt u een vertaalcomputer lens met de afstand correctie aan de bovenkant en de nabije correctie op de bodem nodig. In dit geval heb je presbyopie, waar het oog verliest zijn vermogen om zich te concentreren van dichtbij tot veraf. Sommige mensen met presbyopie liever een techniek genaamd monovision; waar de dominante oog wordt gebruikt voor veraf en het andere oog wordt gebruikt voor dichtbij zien. Lenzen zijn gemaakt om elk oog geschikt is voor de juiste visie correctie.

Soorten contactlenzen kunt u kiezen uit

Harde lenzen waren ooit de enige keuze in contactlenzen. Maar ze kunnen oncomfortabel zijn en irritatie van de ogen veroorzaken. De nieuwere, zachte contactlenzen zijn meer comfortabel en kan gedragen worden voor een langere periode van tijd met minder irritatie. Je hebt nu de keuze uit een aantal verschillende soorten lenzen.

Daily-wear lenzen zijn om te worden gedragen tijdens de dag en verwijderd 's avonds voor je naar bed gaat. Extended-wear lenzen zijn ontworpen om te worden gedragen voor een aantal dagen of weken in een tijd. Wegwerplenzen gedragen kan worden voor een dag, week of meerdere weken voordat het wordt verwijderd van hen. Kleur getinte glazen kan de kleur van je ogen veranderen.

Ultraviolet lenzen kunnen worden gedragen om uw ogen te beschermen tegen de schadelijke ultraviolette stralen van de zon. Cornea omvorming lenzen geleidelijk te hervormen uw hoornvlies om uw visie te corrigeren; dus als je ze uit je duidelijk voor een tijdje.