Hoe Do Diabetische Diets Affect Blood Sugar?

Hoe Do Diabetische Diets Affect Blood Sugar?

Vast te houden aan een dieet helpt u de controle bloedsuikerspiegel door het voorkomen of minimaliseren van grote pieken en dalen in glucosespiegels. Een voedselrijke, portie gecontroleerd dieet van complexe koolhydraten, eiwitten en gezonde, onbeschadigde vetten vertraagt ​​de spijsvertering en de afgifte van glucose in de bloedbaan en moet het lichaam minder insuline te produceren. Goede controle van de glucosespiegel helpt bij het elimineren of gemeenschappelijke effecten van diabetes, waaronder hart-en vaatziekten, beroerte, lever- en vaatziekten, blindheid, zenuwaandoeningen en amputatie te minimaliseren.

Wat is diabetes?

Diabetes is de diagnose gegeven wanneer een individu niet genoeg insuline normale bloedsuikerspiegel (type 1) te handhaven, of wanneer een individu insulineresistentie en vereist grote hoeveelheden insuline normale glucose niveaus (type 2) handhaven. Een type 1 diabetes moeten extra insuline krijgen om gezond te blijven, met doses berekend op basis van wat hij eet en drinkt. Een type 2 diabetes - de meest voorkomende vorm - kan medicatie nodig, maar vaak kan de bloedsuikerspiegel te beheersen door middel van dieet en lichaamsbeweging.

Hoe Foods Affect Blood Sugar

Koolhydraten voedingsmiddelen bevatten fruit, groenten, granen, graanproducten, eenvoudige suikers (met inbegrip van honing) en melk. Het eten van koolhydraten effecten bloedsuikerspiegel zeer snel, in ongeveer 15 minuten. Inclusief fiber met koolhydraten vertraagt ​​het proces, zodat een vezelrijk volkorenbrood zal verhogen je bloedsuikerspiegel minder dan wit brood, en een vezelige groente zoals broccoli invloed op je bloedsuikerspiegel nog minder.

Eiwitten en vetten

Eiwitten invloed bloedglucosegehalte ongeveer twee uur na het eten, en vetten hebben bijna geen invloed. Daarom is het belangrijk dat een goede dieet een balans van eiwitten, vetten en koolhydraten bij elke maaltijd of snack omvatten.

Het eten van een Balanced DiabetesDieet

Een goede, basic dieet bestaat uit drie kleine maaltijden en een of twee snacks per dag, omdat het eten van te veel in een keer verhoogt ook de bloedsuikerspiegel. Elke maaltijd of snack moet ook een geschikte hoeveelheid eiwitten en vetten, met vezelrijke koolhydraten. Uw arts of diëtist kan u adviseren over de porties je moet eten voor uw specifieke omstandigheden. Voor de gezondheid, moet je voedsel kiezen in een staat die is natuurlijk of minimaal verwerkt. Bakken en andere hoge-temperatuur koken methoden moeten worden vermeden, als goed.

Portie Controle

Als je eet een portie gecontroleerde diabetes dieet met evenwichtige hoeveelheden complexe koolhydraten, eiwitten en onbeschadigd, gezonde vetten, uw bloedsuikerspiegel stijgt langzaam, vereist minder insuline, en valt langzaam. U elimineren hoge pieken en lage druppels in de bloedsuikerspiegel, gezonder te blijven en zich beter voelt.