Hoe de zorg voor ouderen met Charles polijstvachten Syndroom

Charles Bonnet Syndroom (CBS) is een zeldzame aandoening waarbij mensen die geen onderliggende mentale gebreken ervaren dramatische en gedetailleerde visuele hallucinaties. De getroffen persoon is zich ervan bewust dat de illusie niet echt is, en de luchtspiegelingen zijn alleen visueel beleefd. De meerderheid van de personen met een diagnose CBS zijn bejaarde en zijn al gediagnosticeerd met visuele stoornissen of schade aan de oogzenuw hebben geleden.

Instructies

•  Wees er zeker van de patiënt begrijpt zij lijden aan CBS en niet een geestelijke ziekte. Verzeker hen dat het hallucinaties zijn tijdelijk en zullen verdwijnen in de tijd.

•  Neem de patiënt naar een oogarts als ze niet onlangs. Volgens het Koninklijk Nationaal Instituut voor Blinden, van RNIB, Charles Bonnet Syndroom neiging om zich te manifesteren op zich bij mensen die mogelijk het ontwikkelen van andere vormen van visuele beperkingen die vaak worden geassocieerd met het verouderingsproces, zoals maculadegeneratie. CBS wordt ook geassocieerd met verlies van perifeer zicht als gevolg van glaucoom en optische zenuwschade.

•  Zeg tegen de patiënt om zijn ogen te snel knipperen of te sluiten voor een paar momenten om de progressie van een hallucinatie te stoppen. Studies uitgevoerd door Oxford University suggereert dat het blokkeren van de ingang van de visuele stimulus de visioenen kan stoppen, althans tijdelijk.

•  Schakel de verlichting en open de gordijnen voor de visies te verspreiden. De hallucinaties geassocieerd met CBS zijn over het algemeen alleen zichtbaar bij weinig licht of 's nachts. Of het inschakelen van de televisie kan leiden tot een vergelijkbaar positief resultaat.

•  Laat de patiënt neemt een kort dutje. Hallucinaties neiging optreedt bij grotere frequentie onder degenen die vermoeid.

•  Leer de patiënt een paar ontspanningstechnieken, zoals diep ademhalen of focussen op een specifiek object, terwijl het denken van een aangename plek. Universiteit van Queensland studies suggereren dat alleen stress kan leiden tot de visioenen.

•  Vraag de patiënt om te beschrijven wat ze zien. Herinneren hem aan uw bekendheid met de aandoening en hen gerust te stellen van het feit dat je niet gelooft dat ze een geestelijke afwijking. Interactie met een ander mens kan helpen stoppen met een hallucinatie.

•  Maak de getroffen buiten, als het weer het toelaat. Bijna alle CBS hallucinaties plaatsvinden binnen de patiënt thuis. Een frisse wind kan helpen het einde van de visuele fantasma en de oefening kan helpen om alle stress van de patiënt kan voelen als een resultaat te verminderen.

•  Moedig de patiënt om uit de buurt van de visie te lopen. Fysiek naar een andere locatie kan de illusie zo snel zoals het verdwijnen.

Hints

  • Een algemene stijging van de zintuiglijke stimulatie kan de herhaling van CBS-gerelateerde hallucinaties vertragen. Moedig de patiënt aan nieuwe hobby's ontwikkelen of meer sociaal geëngageerd in de omringende gemeenschap.