Hoe de zorg voor kwallenbeten

Hoe de zorg voor kwallenbeten

Als het gaat om kwallenbeten, het vermijden geteisterde wateren is de beste oplossing. Echter, er zijn momenten waarop contact is onvermijdelijk. Kwallenbeten zijn uiterst pijnlijk te wijten aan giftige stoffen gevonden in kwallen tentakels en moet onmiddellijk worden behandeld. Een veel voorkomende misvatting is dat de urine van de pijn kan verlichten van een angel. Echter, er zijn andere, meer effectieve manieren om een ​​steek waarbij geen concessies te doen je waardigheid te behandelen.

Instructies

Onmiddellijke Care

•  Coat het getroffen gebied in azijn direct na de steek. Dompel een papieren handdoek of doek in azijn. Breng de handdoek om het gebied en laat het op zijn plaats gedurende 30 minuten. Als alternatief, giet de azijn over het gebied. Laat de azijn op de huid gedurende ten minste 30 minuten.

•  Het dragen van handschoenen, de stok of een pincet aan de tentakels van de huid te verwijderen.

•  Breng scheerschuim aan de omgeving of maak een pasta met behulp van soda en water en breng het aan de oppervlakte. Gebruik het scheermes om het gebied te scheren en verwijder eventuele resten van de tentakels. Als alternatief, schraap de rand van de creditcard langs het gebied.

After Care

•  Was het gebied met behulp van de zeep en water. Laat de ruimte om te drogen.

•  Breng hydrocortison crème op het gebied om jeuk te verlichten. Solliciteer antibiotische zalf en verband om het gebied als er geen open wonden.

•  Herhaal de reiniging toepassing van het geneesmiddel en verbandmiddelen twee tot drie keer per dag tot de zweren genezen.

Hints

  • U kunt als alternatief de vacht van de omgeving in een pasta gemaakt van zuiveringszout of van vlees en water als je geen toegang hebt tot de azijn hebben. Laat de pasta op de huid niet langer dan 15 minuten bij gebruik van vlees om verdere irritatie te voorkomen. Coat het gebied in zeewater als je geen toegang hebt tot een van de andere alternatieven.
  • Laat vers water gebruiken of ijs of warm water van toepassing zijn op het gebied direct na de steek. Dit zorgt ervoor dat de tentakels van de kwal om meer gifstoffen vrijkomen.
  • Raadpleeg een arts als de angel is op het gezicht of de genitaliën; beslaat een groot deel van het lichaam; uw symptomen niet verbeteren of verslechteren; het slachtoffer is zeer jonge of oudere; of als u een ernstige allergische reactie, misselijkheid, braken, zwakte, spierkrampen, hoofdpijn, pijn op de borst, lage bloeddruk of moeilijk ademhalen.
  • Raadpleeg onmiddellijk een arts als u gestoken door een doos kwallen.