Hoe de zorg voor Kronen

Dental kronen zijn gemaakt van keramiek, porselein en goud en bieden een uitgebreide dekking van een beschadigde tand. Kronen de beste algehele beveiliging voor een tand die is gevoelig voor breken of scheuren. Afhankelijk van het type, tijdelijk of permanent, met de juiste zorg een kroon kan een paar jaar duren voor een mensenleven.

Instructies

Mondhygiëne

•  Borstel de tanden met een zachte tandenborstel tweemaal per dag met een tandpasta voor gevoelige tanden te voorkomen schudden de tandvleesrand, dat kan worden ontstoken meer ontvangt kroon.

•  Floss dagelijks. Gebruik tandzijde voor gevoelige tanden. Floss drie keer per dag eten opbouw rond de kroon te verwijderen. Floss de kroon door het plaatsen van de zijde aan een zijde van de tanden en langs het tandvlees trekken. Niet schuif de floss heen en weer langs het tandvlees, aangezien dit tot de kroon los te maken en leiden tot een onverwachte reis naar de tandarts.

•  gorgelen met een antiseptische spoeling een keer per dag. Voedsel dat wordt gevangen tussen de tanden, vooral rond de kroon, kan binnen sijpelen, wat resulteert in tandbederf. Met een mondspoeling zal orale bacteriën elimineren en los het voedsel dat vastzit in de tandvleesrand. Merk op dat een mondwater met alcohol kan branden, maar zal tandheelkundige werk niet beschadigen.

Dental Crown Gevoeligheid

•  Vermijd plakkerige voedingsmiddelen zoals karamel, jelly beans, en gom. Een kroon wordt geplaatst op de tand met een laagje orale cement. Kauwen kleverige voedingsmiddelen kunnen los de kroon van het cement.

•  Pas op voor voedsel dat te warm of te koud zijn. Een kroon kan de gevoeligheid van de tanden verhogen en extreme pijn veroorzaken wanneer de tand bloot aan extreme temperaturen. Vermijd koud voedsel zoals ijs, en zich bewust zijn van hoe heet een levensmiddel vóór kauwen.

•  Niet kauwen hard voedsel. Voedingsmiddelen zoals Hard Candy, rauwe groenten, chips en noten worden niet aanbevolen voor een persoon met een kroon. Kauwen hard voedsel kan breken en ontwrichten de kroon.

•  Kauw voedsel aan de andere kant van de monding van de kroon van de locatie, waar mogelijk. Hierdoor zal de kroon van sterke beschadiging te beschermen en verminderen de kans op geïrriteerd tandvlees.

Hints

  • Gorgelen met een alcoholvrije mondwater als u onlangs hebt ontvangen van een kroon. Aangezien het tandvlees en de tanden al ontstoken van de kroon procedure, kan de alcohol in het mondwater verdere irritatie veroorzaken.
  • Neem contact op met uw tandarts onmiddellijk als uw kroon af valt, beschadigd raakt, of slap voelt. De kroon zal moeten worden vervangen of gerepareerd aan de gezondheid van uw tanden te garanderen.