Hoe de zorg voor gekleurde contactlenzen

Hoe de zorg voor gekleurde contactlenzen

Sommige dragen gekleurde contactlenzen om louter cosmetische doeleinden, terwijl anderen ze gebruiken als een hulpmiddel voor visie correctie met het extraatje van het hebben van een andere oogkleur voor de dag. Ongeacht de reden voor het dragen gekleurde contacten, is het essentieel om te behandelen met uiterste zorg. Verwaarlozing van dit te doen zal niet alleen resulteren in een kortere lens leven, maar mogelijk ook in oogirritatie of letsel.

Instructies

•  Was uw handen voorafgaand aan de behandeling van uw lenzen, of u neemt ze af of ze in (zie bronnen). Bits van stof of pluisjes kan worden uitdagend te herkennen aan gekleurde contacten dus je moet extra voorzichtig dat u geen deeltjes te krijgen op uw lenzen te nemen omdat deze de ogen irriteren.

•  Gebruik een no-rub multifunctionele oplossing voor uw lenzen te desinfecteren met. Het is belangrijk dat u specifiek krijg je een oplossing met de "no-rub" functie, zoals je zou moeten vermijden wrijven uw gekleurde contactlenzen wanneer u ze schoonmaken, mogelijk krassen op de kleur in het proces.

•  Reinig verlengd dragen gekleurde contactlenzen met enzymatische tabletten een keer per week. Sinds extended wear contacten dagelijks gedragen kan worden voor maximaal een jaar, hou je ogen gezond door het geven van uw lenzen een extra boost van desinfectie dan je zou besteedbaar gekleurde contacten.

•  Sla uw gekleurde contacten in een lenshouder met schroef-on deksels. Als je alleen draag je lenzen voor artistieke of cosmetische doeleinden - zoals voor fotoshoots indien verandering van oogkleur is noodzakelijk voor een meer intense effect - dit soort lens case is ideaal om in te pakken in je tas. Deksels die stevig vast op zijn plaats te voorkomen dat lekken, in vergelijking met deksels je dicht door alleen maar naar beneden te drukken op hen, die uw lenzenvloeistof lekken zo niet rechtop opgeslagen. Als je een lens case met pers-down deksels gebruikt, kan uw contacten de oplossing noodzakelijk verliezen voor hen te laten onderdompelen in om vocht en flexibiliteit te behouden; tegen de tijd dat je thuis komt van een lange dag, kan uw lenzen nat zijn en hebben misschien zelfs verhard.

•  Niet gekleurde contacten uit te wisselen met iedereen, ook als de lenzen niet over een recept leerjaar. Handelde lenzen verspreidt bacteriën van de ene set van de ogen naar de volgende, waardoor roodheid, irritatie of letsel.

Hints

  • Heeft gekleurde contactlenzen niet te kopen van iemand anders dan een oogspecialist. Niet-receptplichtige gekleurde contacten zijn verkocht in plaatsen zoals markten en schoonheid aanbod winkels, waardoor ernstig letsel als gevolg van een onjuiste pasvorm (zie bronnen). Ontvang uitgerust voor uw lenzen zelfs als je perfect zicht op een veilige en comfortabele ervaring met gekleurde contacten te garanderen.