Hoe de zorg voor een patiënt met non-Hodgkin lymfoom

Lymphoma verwijst naar een groep van kanker die het lymfatische systeem of lymfeklieren beïnvloeden, die immuniteit tegen ziekteverwekkende organismen bieden. Non-Hodgkin lymfoom is een type lymfoom geen enkele definitieve oorzaak. Dit kan worden veroorzaakt door een virus, haarverf of het nemen immuun geneesmiddelen bij orgaantransplantaties, onder andere factoren. Non-Hodgkin lymfoom indolent, waarbij de patiënt vertoont geen symptomen of agressief, waarbij de patiënt plotseling symptomen vertoont. Deze kanker kan worden behandeld met bestraling of chemotherapie, en zorg voor de patiënt is gericht op de bijwerkingen van deze treaments, waaronder een onderdrukt immuunsysteem en het risico op huidbeschadiging.

Instructies

Hoe de zorg voor een patiënt met niet-Hodgkins

•  Plaats de patiënt in beschermende isolatie, in een eigen kamer. Voorkomen dat het contact tussen de patiënt en de mensen die infecties kunnen overbrengen naar de patiënt, zoals de bezoekers met koud infecties of hoesten.

•  Was uw handen grondig voor het bijwonen van uw patiënt. Instrueer de patiënt om alle medewerkers te vragen om hun handen te wassen voor hem te voorzien van alle services.

•  Stimuleer uw klant om zijn handen te wassen voor en na het eten, maar ook na gebruik van de badkamer.

•  Bewaak de patiënt op tekenen van infectie. Beoordelen zijn temperatuur, adem geluiden, niveau van bewustzijn, hartslag en bloeddruk. Noteer eventuele abnormale waarden die de aanwezigheid van een infectie kunnen wijzen en de arts van de patiënt op de hoogte als verdachte.

•  Bewaak uw patiënt de huid en slijmvliezen voor huidbeschadiging. Zijn mond voor wonden te inspecteren. Voeren zorgvuldige mondverzorging op uw patiënt met behulp van zachte sponzen, en na elke maaltijd voor de preventie of genezing van wonden in de mond zijn mond met een fysiologische zoutoplossing te spoelen.

•  Vermijd of verminder het aantal invasieve procedures gedaan op uw patiënt. Zij kunnen ziekteverwekkende organismen te introduceren in zijn lichaam of overmatig bloeden als zijn bloed bloedplaatjes waarden zijn lager dan normaal. Het inbrengen van een blaaskatheter of het starten van een intraveneuze lijn zijn invasieve procedures.