Hoe de zorg voor een ouder met HIPAA Consent

Als je je de mantelzorger voor een vergrijzende ouder, kunt u wat frustratie in de gezondheidszorg informatie die u nodig hebt om de zorg voor die ouder verkrijgen hebben ervaren. Het Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) staat niet toe dat beschermde gezondheidsinformatie (PHI) met derden worden gedeeld zonder de toestemming van de patiënt, zelfs als de derde partij is het volwassen kind van de patiënt. De zorg voor een ouder op deze manier, of om zelfs op vragen over je ouders medische toestand te vragen, heb je een HIPAA toestemming of vergunning voor het vrijgeven van PHI nodig.

Instructies

•  Overleg met je ouders. Hoewel HIPAA herkent automatisch de ouder van een minderjarig kind als een persoonlijke vertegenwoordiger, dat dit niet werkt in omgekeerde richting. Het kind van een ouder of minder validen ouder niet automatisch persoonlijke vertegenwoordiger van de ouder geworden. Je moet toestemming van je ouders hebben, schriftelijk. Je ouders kunnen beslissen of u toegang tot alle PHI of alleen bepaalde PHI geven.

•  Zorg voor een HIPAA toestemmingsformulier voor je ouders in te vullen en te ondertekenen. Helaas is er geen standaard HIPAA vorm beschikbaar. Kantoren en ziekenhuizen veel artsen 'bedenken hun eigen land. Veel verschillende staten en verzekeringsmaatschappijen bedenken ook hun eigen en post ze online te downloaden. Caring.com, een website gewijd aan het onderwerp van de zorg voor bejaarde ouders, biedt een gratis HIPAA Privacy Authorization formulier dat u kunt downloaden. Openbare Juridische Forms.com biedt ook een formulier, maar u moet wel een kleine vergoeding te betalen.

•  Zorg ervoor dat elk van je ouders zorgverleners heeft een kopie van het ondertekende toestemmingsformulier in van je ouders medisch dossier. Daarnaast is de vraag of je de vorm krijgen van de dienstverlener of downloaden, Barbara Kate Repa, senior redacteur bij Caring.com, adviseert het houden van twee exemplaren van de ondertekende HIPAA machtiging, één voor u en één voor je ouders. Als u verschillende vormen van verschillende aanbieders, houden kopieën van alle van hen.

Hints

  • Als u al de wettelijke bevoegdheid om de gezondheidszorg beslissingen te nemen namens uw ouder met een duurzame volmacht voor de gezondheidszorg zijn geworden, HIPAA erkent dat gezag. Zo krijgt u toegang krijgen tot PHI van je ouders als de zorgverlener heeft een kopie van het document.