Hoe de zorg voor een moeder na de geboorte

Hoe de zorg voor een moeder na de geboorte

Als baby's, moeders moeten ook zorg en ondersteuning na de geboorte. De postpartum periode begint na de levering van de baby en is een tijd van fysieke en emotionele aanpassing. Het kan duren zes tot acht weken of totdat het moederlichaam is teruggekeerd naar zijn pre-zwangerschap state. Vrouwen niet alleen leren hoe de zorg voor hun baby's tijdens de postpartum periode, ze moeten ook de zorg voor zichzelf, om hun kracht te herwinnen. Moeders kan hulp van buitenaf nodig om de overgang te helpen door deze fase. Bronnen van hulp na de bevalling zijn onder professionele verzorgers bekend als doula's, evenals familie en vrienden.

Instructies

•  Maak de moeder comfortabel. Ze kunnen ervaren gezwollen borsten, gas pijnen, pijn en misselijkheid, vooral als ze had een keizersnede. Fluff kussens en plaats gezonde snacks, water en wieg van de baby dicht bij het bed.

•  Creëer een rustgevende sfeer. Assist met verantwoordelijkheden rondom het huis zoals schoonmaken, koken, te wassen en boodschappen. Kijk naar de baby en eventuele andere kinderen, zodat de moeder wat slaap kan krijgen. Als de moeder geen borstvoeding geeft, aan te bieden aan de baby te voeden, zodat ze kan rusten.

•  Cook voedzame maaltijden om vrouwen te helpen herstellen fysiek. Zorg voor verse groenten en fruit, vezels, vloeistoffen zoals water of melk en kook maaltijden die langer dan een dag duren. Adviseer de moeder om te eten wanneer ze honger heeft; zij moet geen maaltijden over.

•  Help moeders omgaan met emotionele problemen. Veel vrouwen krijgen de "Baby blues" of "postpartum blues" na de bevalling en ervaring angst, humeurigheid, huilen en depressie. Laat haar huilen en praten over haar gevoelens, terwijl geruststellend haar dat wat zij meemaakt normaal is.

•  Moedig haar aan lopen en doen postpartum oefeningen zoals geadviseerd door de arts. Lichte oefeningen kunnen helpen moeders weer in vorm na de geboorte en stress te verlichten. Vrouwen moeten zich niet bezighouden met extreme diëten of snel gewichtsverlies regimes.

•  begeleiden de moeder om afspraken elke arts of aan te bieden aan de baby te kijken, terwijl ze weg is. Vrouwen kunnen controles twee tot zes weken na de geboorte en het kan moeilijk zijn om een ​​pasgeboren behandelen tijdens de afspraak.

•  Entertain gasten. Ze kunnen te uitgeput om te gaan met bezoekers. U kunt ook telefoneren en berichten opneemt.

Hints

  • Als u op het bijstaan ​​van een moeder die nog steeds de "Baby blues" of "postpartum blues" hebben meer dan twee tot drie weken na de bevalling of wie heeft een geschiedenis van depressie noemen de arts of zoek professionele ondersteuning.
  • Helpen moeders met uiterlijke verzorging als dat nodig is.
  • Vraag oudere broers en zussen om te helpen met de dagelijkse bezigheden.