Hoe de zorg voor een kind met Metabole Aandoeningen

Metabole aandoeningen zijn erfelijk problemen die een kind het vermogen om koolhydraten of de aminozuren verteren in eiwitten beïnvloeden. Artsen moeten zuigelingen met metabole stoornissen diagnosticeren en bieden voedingsaanpak spoedig na de geboorte, omdat onbehandelde metabole stoornissen ernstige bijwerkingen, zoals neurologische stoornissen veroorzaken. De meeste ziekenhuizen screenen pasgeborenen voor metabole aandoeningen waardoor goed beheer dieet meteen.

Instructies

•  Blokkeer het fenylalanine inname van kinderen met de diagnose hyperfenylalaninemie stofwisselingsziekten. Het kind kan kiezen eiwitarme pasta's, brood en koekjes die door de voeding specialiteit bedrijven voor dit doel.

•  Bied een lage tyrosine dieet en de fenylalanine in het dieet van kinderen met tyrosinemie metabole stoornissen te beperken. Patiënten met bepaalde typen tyrosinemie vereisen vitamine D suppletie een fatale ontstaan ​​van rachitis voorkomen.

•  Verlaag de aminozuren leucine, isoleucine en valine voor kinderen met maple syrup urine ziekten. Ouders kunnen speciaal geprepareerde vloeibare formules ontworpen voor kinderen met deze aandoeningen te kopen.

•  Houd kinderen met ureumcyclusstoornissen op een laag eiwit dieet. Vraag de arts als uw kind een ureumcyclus stoornis dat suppletie met natriumbenzoaat vereist.

•  Verhoog de ​​calorie-inname, maar verminderen de eiwitinname van kinderen beheren van een van de organische acidemias. Als de aandoening acuut kan het kind IV vloeistoffen en bicarbonaat eisen toxische acidose voorkomen.

•  Zorg voor een galactose en lactose-vrij dieet voor kinderen met de diagnose galactosemie of galactokinase deficiëntie. Kinderen met deze aandoening moet alle melk, boter, kaas, yoghurt en ijs uit hun dieet te elimineren.

Hints

  • Ga naar een dokter voor een complete voeding en farmaceutische regime afgestemd op specifieke metabole aandoening van het kind.