Hoe de zorg voor een kind met een gebroken sleutelbeen

Hoe de zorg voor een kind met een gebroken sleutelbeen

Het sleutelbeen, of sleutelbeen, verbindt het borstbeen, algemeen bekend als het borstbeen, aan het schouderblad of schouderblad. Een sleutelbeen ligt aan weerszijden van de borst, net onder de hals. Dit bot kan worden gebroken door een trauma zoals een val, en wordt vaak gewond in de kindertijd. Bij kinderen sleutelbeen verwondingen genezen gewoonlijk 3-6 weken immobilisatie in een sling of Figuur 8 brace. Dit type spalk banden rond de voorkant van elke schouder, kruist onder de schouders van een "X" of zijwaarts cijfer-8 in de bovenrug vormen de schouders in een stabiele positie houden. Zorgen voor een kind met een helende sleutelbeen kan een uitdaging zijn.

Instructies

•  Beheer pijn van uw kind door het toepassen van een zak met ijs over het sleutelbeen gebied meerdere malen per dag. Bewaar het ijs in de plaats voor 20 minuten en laat een uur voordat het ijs opnieuw wordt gebruikt. Dien pijnmedicatie regelmatig, volgens de instructies van de voor de eerste 2 tot 3 dagen na de verwonding. Pijn moet geleidelijk verdwijnen als het bot geneest. Monitor voor meer klachten van pijn of enige hobbels die op het sleutelbeen verschijnen. Deze symptomen kunnen wijzen dat het bot is verschoven van zijn plaats. Als dit gebeurt, onmiddellijk de dokter.

•  Assist uw kind met dressing, douchen en uitkleden om de genezing bot te beschermen. Leg de arm op de gewonde kant in het shirt voor het eerst met de arm opknoping beneden aan zij van het kind. Breng de arm van het kind boven zijn hoofd. Bieden hulp bij het baden gebruik te maken van de arm op de geblesseerde kant te vermijden. Om een ​​shirt te verwijderen, neem de niet gewonde arm eerst uit, breng dan over zijn hoofd, en uiteindelijk naar beneden over de geblesseerde kant met de arm rust aan de zijde van het kind. Doe de sling of figuur 8 brace op uw kind onmiddellijk nadat hij is gekleed.

•  Beperk de fysieke activiteit van uw kind tijdens het genezingsproces om verdere schade aan haar sleutelbeen te voorkomen. Moedig haar aan haar hand te gebruiken, en om te buigen en strekken haar elleboog te voorkomen dat deze gewrichten van aanscherping tijdens de immobilisatie periode. Helpen haar met schouder oefeningen volgens de instructies van de arts of revalidatie therapeut om flexibiliteit te behouden, zonder afbreuk te doen aan de genezing bot.

•  Zorg voor school werken worden afgerond thuis, tot de pijn van uw kind goed wordt beheerd. Schoolse activiteiten zoals gym, uitsparing en sport te beperken tot de arts het kind om deel te nemen is verdwenen. Vraag hulp op school voor het dragen van boeken, het maken van aantekeningen en voor vervroegde vrijlating van klassen om haar kans te worden gestoten in de gang te verminderen.

•  Follow-up bij de dokter, zoals aanbevolen, dat is meestal na 3 of 4 weken van immobilisatie. Het kind zal een andere X-ray om de genezing status van het sleutelbeen te controleren hebben. Volledige activiteit wordt hervat wanneer het bot volledig is genezen. Sommige pijn zal optreden, maar als ze klaagt over scherpe pijn, dat is een teken dat er iets mis zou kunnen zijn. In dat geval contact op met de arts.

Hints

  • Wees geduldig met uw kind, ze zijn in een veel pijn.
  • Vergeet niet om ervoor te zorgen dat de draagdoek goed gedragen, hoewel het ongemakkelijk zou kunnen oneigenlijk genezing veroorzaken kunnen zijn.