Hoe de zorg voor een geliefde met OCD

Hoe de zorg voor een geliefde met OCD

Obsessieve compulsieve stoornis (OCS) is een van de meest voorkomende van de neurotische stoornissen. Ongeveer 2 procent van de mensen in de wereld lijden. OCD is frustrerend voor zowel de patiënt als geliefden vanwege de mentale discrepantie tussen de patiënt en de mensen om hem heen die niet kunnen begrijpen bepaalde gedragingen.

Instructies

Weten hoe de zorg voor een geliefde met OCD

•  Be begrip. Je geliefde met OCD weet dat de dwangmatige rituelen ze voert zijn niet rationeel. Echter, ze waarschijnlijk voelt zich machteloos om zichzelf te stoppen. Ruw zijn of ongeduldig met haar over deze rituelen alleen overstuur je geliefde en verhogen haar frustratie.

•  Vermijd proberen om OCD rituelen stoppen. Een geliefde met OCD voert zijn dwangmatige rituelen, om angst te verlichten van obsessies. Als u probeert om hem te laten stoppen, kan het extreme emotionele stress veroorzaken.

•  Stimuleer uw geliefde naar een therapeut voor geestelijke gezondheidszorg zien. Psychologen die gesprekstherapie voeren zijn bijzonder nuttig om een ​​patiënt met OCS. Deze vorm van therapie is aangetoond dat ocs-symptomen in een aantal studies verbeteren.

•  Neem je geliefde naar een psychiater voor de juiste medicatie te zien. OCD kan vaak deze wijze worden behandeld. Een psychiater zal zijn op de hoogte van de huidige medicijnen voor OCD en kan voorschrijven wat het beste is.

•  Zorg voor aanmoediging. Het krijgen van meer dan OCD is taai en uw geliefde kan tegenslagen ervaren langs de weg. Wees haar juichende ploeg en laat haar weten dat je gelooft dat ze het kan.

Hints

  • Moedig uw geliefde op een OCD support groep. Dit zijn waardevolle middelen voor mensen die lijden aan OCD. Een typische OCD patiënt zal vaak proberen om zijn toestand uit schaamte te verbergen, en kan uiteindelijk het gevoel erg alleen. Een steungroep zal hem in staat om te zien dat hij niet alleen is.
  • Zoek een OCD steungroep door een psychiater of lid worden van de online groep op Support4hope.com (zie bronnen hieronder).
  • Krijg je geliefde een exemplaar van het boek "Vrijheid van obsessieve compulsieve stoornis: een gepersonaliseerde Recovery Program voor Leven met Onzekerheid" door Jonathan Grayson (zie bronnen hieronder). Dit boek vertelt in detail over hoe de zorg voor jezelf als je OCD en een overzicht van de passende maatregelen te nemen om beter te worden.