Hoe de zorg voor een geliefde met Multiple Sclerose

Hoe de zorg voor een geliefde met Multiple Sclerose

Zorg voor iemand met een ziekte zoals multiple sclerose kan zowel stressvol en belonen. Wanneer de patiënt is iemand die je liefde, je bent nog meer geïnvesteerd in hun welzijn. Vind manieren om de lasten voor hen geplaatst door deze verwoestende ziekte, terwijl het vinden van tijd om te zorgen voor jezelf en te delen.

Instructies

•  Ontwikkel uzelf. Het beste wat je voor de geliefde die je zorg voor kan doen is begrijpen hoe Multiple Sclerose werkt en wat voor soort symptomen die ze kunnen verwachten tegen te komen.

•  hulp te bieden, maar probeer niet te overcompenseren. Voor velen is de handicap die MS begeleiden nemen een tol op de geest en het lichaam, die van invloed zelfbeeld eigenwaarde en. Door te helpen wanneer gevraagd en waardoor je geliefde om de zorg voor zichzelf, toen staat, kunt u voorstander van lichaam en geest.

•  Woon arts afspraken wanneer gevraagd. Vergeet niet dat de vertrouwelijkheid tussen patiënt en arts moeten worden gerespecteerd en moet je alleen verwachten dat deze afspraken waarin je wordt uitgenodigd aanwezig te zijn.

•  Werk samen met uw geliefde de lichamelijke of ergotherapeuten te helpen blijven therapieën thuis. Er zijn een groot aantal rekoefeningen en andere fysieke activiteiten die de pijn geassocieerd met spierspasticiteit bij MS, waarvan vele vereist de hulp van een partner kan afnemen.

•  Luister wanneer je geliefde wenst over hun ziekte te praten. Het hebben van een ziekte zoals multiple sclerose kan lijken als een zeer eenzame weg voor veel patiënten. Door het aanbieden van een niet-oordelende oor aan uw geliefde, kunt u hen te voorzien van een krachtige uitlaat voor de expressie van hun angsten en pijn geassocieerd met de ziekte.

•  Assist uw geliefde met het onderhoud van hun ziekte modificerende therapie. Aangezien alle beschikbare om MS te behandelen van drugs via injectie worden geleverd, je geliefde kan lichamelijke hulp bij het toedienen van deze injecties nodig.

Hints

  • Depressie komt vaak voor bij mensen met MS. Als zorgverlener moet je leren om de tekenen van depressie te herkennen en te helpen uw geliefde vinden de hulp die ze nodig hebben door middel van een gekwalificeerde arts. Tekenen dat een patiënt met MS kan worden depressief kunnen zijn: verlies van interesse of eetlust, slapeloosheid of slapeloosheid, uitdrukking van de wens om te sterven of een verhoogde prikkelbaarheid.