Hoe de zorg voor een geliefde met het Guillain-Barre Syndroom

Hoe de zorg voor een geliefde met het Guillain-Barre Syndroom

Guillain-Barre syndroom is een auto-immuunziekte. Hoewel wetenschappers hebben niet geïdentificeerd een enkele oorzaak, het ontstaan ​​van het syndroom van Guillain-Barre Syndroom soms volgt vaccinatie, een operatie of infectie. Het syndroom ontvlamt de myelineschede die de zenuwen rond het ruggenmerg en de hersenen, de zenuwen verstoren vermogen om signalen van de hersenen naar het lichaam bedekt. Symptomen kunnen ernstige, invaliderende en progressief zijn. Lees verder om te leren hoe de zorg voor een dierbare met het syndroom van Guillain-Barre Syndroom.

Instructies

•  Houd je geliefde actief als spierkracht terugkeert. Meer informatie over fysiotherapie en leren welke oefeningen kunnen thuis worden gedaan. Het kan nodig zijn om zijn armen en benen met de hand te bewegen, maar zorg ervoor dat instructie krijgen van een getrainde fysiotherapeut over hoe dit goed te kunnen doen.

•  Vergeet niet dat spierzwakte kan invloed hebben op de blaas, waardoor je geliefde kwetsbaarder voor infecties van de urinewegen. Onder cranberry sap en veel water in haar dieet. Herinner haar naar de badkamer om zo vaak te gebruiken, zoals mensen met het syndroom van Guillain-Barre Syndroom moeite te merken wanneer ze moeten gaan hebben.

•  Creëer een veilige omgeving om te struikelen en vallen te voorkomen. Spierzwakte in de enkels of "klapvoet" (wanneer de voet niet helemaal af te halen van de grond helemaal) verhogen het risico op vallen. Ontdoen van karpetten en te bepalen of je geliefde moet een rollator voor tijdelijke hulp met evenwicht en mobiliteit.

•  Serveer een gezonde voeding met veel vezels. Guillain-Barre syndroom kan leiden tot constipatie, waardoor verlies van eetlust veroorzaakt. Voedzame maaltijden met veel verse groenten en fruit kan helpen voorkomen dat deze symptomen.

•  Help je geliefde met de depressie en angst dat de normale reactie op een plotselinge, ernstige ziekte, zoals het syndroom van Guillain-Barre Syndroom.

•  Contact maken met anderen die hebben het Guillain-Barre Syndroom en hun verzorgers online. Zie het gedeelte Bronnen hieronder voor links.

Hints

  • Let er dan op duw je geliefde buiten haar grenzen, zoals het syndroom van Guillain-Barre Syndroom gerelateerde vermoeidheid kan blijven hangen voor een aantal weken.
  • De prognose is uitstekend geschikt voor de meeste mensen met het syndroom van Guillain-Barre Syndroom, maar resterende zwakte, vermoeidheid en pijn kan blijven hangen in sommige gevallen.