Hoe de zorg voor een geliefde met emfyseem

Hoe de zorg voor een geliefde met emfyseem

De zorg voor een dierbare met emfyseem is een grote betrokkenheid. Naast de inspanning die nodig is om ervoor te zorgen dat de persoon zich beter voelt, moet u ook rekening houden met medische zaken en je eigen leven problemen. Het is echter mogelijk om de zorg voor iemand op een manier die zijn leven verbetert zonder volledig te verstoren uw eigen.

Instructies

•  Be begrip. Als uw dierbare is in het begin stadia van emfyseem, kan de symptomen nog steeds licht genoeg dat je ze niet kan zien op het eerste gezicht. Echter, uw geliefde zal waarschijnlijk zwak zijn en moeite hebben met ademhalen na inspannende activiteiten, dus houd daar rekening mee bij het maken van plannen.

•  Moedig de andere persoon om actief te blijven. Ga voor een korte wandeling of een manier om te oefenen thuis. Bij oudere patiënten, kan dit zo simpel zijn als het strekken van de benen of het verplaatsen van kamer naar kamer.

•  Aanbieding alledaagse taken die overweldigend zijn voor mensen met een ziekte van de luchtwegen kan zijn over te nemen. Dit kan van alles zijn van het lopen van de hond om te winkelen voor boodschappen. Als de persoon heeft een gazon, neem dan maaien, of aanbieden om te helpen met de tuin. In plaats van het doen van alles voor de ander, gewoon bieden uw hulp. Op deze manier, je geliefde heeft nog steeds de mogelijkheid om actief te zijn bij het uitvoeren van die activiteiten die niet te vermoeiend zijn.

•  Wees ondersteunend en positief. Hoewel er geen remedie voor emfyseem, er verschillende behandelingen die de levenskwaliteit van de patiënt kan verbeteren. Als uw dierbare wordt ontmoedigd, bieden opties en duw hem naar nieuwe dingen die kunnen helpen om het dagelijks leven gemakkelijker te proberen.

•  Denk aan hospice zorg voor gevorderde gevallen waar de ziekte in zijn latere stadia en er is weinig wat je kunt doen zonder deskundige medische kennis. Sommige mensen geven de voorkeur aan een full-time verpleegkundige inhuren, terwijl anderen op zoek naar begeleid wonen faciliteiten die patiënten op een full-time leven basis te aanvaarden. De tweede optie is het beste als je niet het geld om te betalen voor een verpleegster hebben (verzekering kan dekken hospice zorg) of als je geliefde vraagt ​​meer zorg dan kan worden aan huis geleverd.

Hints

  • Zorg goed voor jezelf. Verzorgers soms zozeer gezet onder de hoede van een geliefde dat ze vergeten over zichzelf. Niet alleen heb je nodig om in goede gezondheid te kunnen helpen, maar je moet ook emotioneel stabiel om ondersteuning te bieden aan zijn.