Hoe de zorg voor een geliefde met een nierziekte

Hoe de zorg voor een geliefde met een nierziekte

Veel mensen ontwikkelen een nierziekte in de Verenigde Staten en in het buitenland. Terwijl de toestand niet altijd volledig mensen aantasten, hoeft nierziekte patiënten vereisen vaak wat steun en hulp van familieleden en vrienden. Het is belangrijk dat u de zorg voor een geliefde met deze aandoening om hem te helpen comfortabel te leven met het. Lees verder om te leren hoe de zorg voor een dierbare met een nierziekte.

Instructies

•  Roep de hulp van andere vrienden en familie om de belasting te delen. Zorg voor iemand misschien vaak het gevoel dat het is alleen uw verantwoordelijkheid. Wees niet bang om andere mensen om hulp te vragen, hetzij emotioneel of fysiek.

•  Stel de vergaderingen met een therapeut voor je geliefde. Soms is een getrainde professional is de beste persoon om emotionele steun te bieden voor iemand met een chronische ziekte. Een therapeut kan ook herbeleven sommige van uw stress ook.

•  Denk realistisch voor jezelf en je geliefde. Je kunt niet genezen nierziekte, maar u kunt ervoor zorgen dat de orders van de dokter worden gevolgd en bieden emotionele steun.

•  Meer informatie over de grenzen van uw zorg vaardigheden. Je wilt niet om je geliefde volledig afhankelijk van je de hele tijd te maken. Vergeet niet dat, hoewel je geliefde is ziek, mensen met een nierziekte zijn nog steeds in staat om veel dingen te doen voor zichzelf.

•  Ontwikkel uzelf over de symptomen van een nierziekte. Je moet weten wat om naar te kijken voor het geval dat uw geliefde de conditie neemt een wending. Weet wat is normaal gedrag en weten wanneer haar mee te nemen naar een dialysecentrum voor een uitgebreide behandeling.

•  Let op je eigen stressniveau. De zorg voor iemand anders kan zeer stresserend, vooral als u verantwoordelijk bent voor je eigen carrière of gezondheid betreft. Overweeg manieren om je eigen stress te verminderen, met inbegrip van bemiddeling, yoga, pilates, zingen en andere methoden van ontspanning.

Tips & Waarschuwingen

  • Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen is om ervoor te zorgen dat uw geliefde neemt haar medicatie precies zoals de dokter besteld.
  • Wees niet bang om vrienden, familie of buren te vragen om je te helpen. Je moet nog steeds een normale levensduur behouden en zorgen voor een nierziekte patiënt tegelijkertijd.
  • Praat met de medische staf bij de lokale nierdialyse centrum. Deze professionals werken met een nierziekte patiënten dagelijks en moet in staat zijn om een ​​aantal belangrijke tips delen met u en uw geliefde met een nierziekte.