Hoe de verschillende niveaus van het Autisme Identificeer

Hoe de verschillende niveaus van het Autisme Identificeer

Het identificeren van de verschillende niveaus van autisme kan moeilijk zonder de juiste begeleiding en adequate informatie zijn. Het autismespectrum is niet zo duidelijk als je zou hopen, dus het vinden van een juiste diagnose kan frustrerend zijn voor degenen die niet bedreven in het identificeren van autistische stoornissen. Helaas, zijn professionals in de gezondheidszorg soms verkeerd geïnformeerd over autistische symptomen en patiënten zou kunnen misleiden. Na zijn enkele makkelijk te volgen stappen om u te helpen de verschillende niveaus van autisme te identificeren en comfortabel in uw beoordeling te voelen.

Instructies

•  Weet dat er drie niveaus van autisme geïdentificeerd door het "Diagnostic Statistical Manual of Mental Disorders IV" (DSM-IV): autisme (traditioneel autisme), het syndroom van Asperger en de pervasieve ontwikkelingsstoornis (PDD). Begrijpen dat deze niet allemaal dezelfde staat verschijnt verschillende mate binnen elke diagnose hebben.

•  Maak uzelf vertrouwd met de belangrijkste gebieden waarop de symptomen van spectrum stoornissen presenteren zich: communicatie (verbaal en non-verbaal), sociale (interactie met anderen, zowel in de academische en relationele omgevingen) en routine of repetitief gedrag (verbale of motorische tics, of obsessief volgende routines of schema's). Merk op dat het spectrum diagnose van de bijzondere waardevermindering in deze categorieën en dit is typisch wat wordt getest in een autisme spectrum test.

•  Merk op dat autisme is de meest extreme vorm van het spectrum stoornissen en wordt gekenmerkt door aanzienlijke sociale en verbale impairment. Autisme is de minst extreme (hoewel men een extreem geval van Asperger kan hebben). Het verschil is dat mensen met Asperger meestal kunnen leren van de nodige sociale en verbale vaardigheden om relatief goed te functioneren in de meeste omgevingen, hoewel er sommige taalstoornissen en vooral een obsessieve belangstelling voor specifieke onderwerpen zal zijn.

•  Begrijp dat PDD is een woord dat door elkaar wordt gebruikt met een autisme spectrum aan neurologische verschillen die bijdragen aan een specifieke set van symptomen te beschrijven. Lees de DSM-IV te helpen onderscheid te maken tussen Asperger symptomen en full-blown autisme. Autisme wordt in het algemeen gekenmerkt door een aanzienlijke vertraging in de verbale vaardigheden, terwijl mensen met Asperger hebben de neiging om niet deze vertragingen ondervinden.

•  Controleer met een geleerde en deskundige ontwikkelings-learning specialist om een definitief besluit over waar de persoon in kwestie valt op het autismespectrum te maken. Zorg ervoor dat het individu krijgt de volledige standaardversie van het autismespectrum test, en gebruik deze tegen de kennis die je kent van de persoon en haar ontwikkelings-patronen.

Hints

  • Neurologen zijn over het algemeen zeer bedreven in het onderscheiden van de nuances tussen autisme spectrum stoornissen.
  • De behandelingen voor autisme spectrum stoornissen variëren afhankelijk van de ernst. Het is belangrijk om te controleren met een psychiater of specialist voor het ondergaan van een therapeutische interventie.