Hoe de symptomen van Bell's Palsy Herken

Hoe de symptomen van Bell's Palsy Herken

Sir Charles Bell, de 19e eeuwse Schotse anatoom en chirurg, was de eerste om te erkennen en te documenteren van de relatie tussen de zevende hersenzenuw en de spieren die gezichtsuitdrukking controleren. Wanneer deze zenuw ontstoken en samengeperst, tijdelijke verlamming van een kant van het gezicht of Bell's palsy, uitslagen. Diabetici zijn meer vatbaar voor Bell's palsy, net als vrouwen in het derde trimester van de zwangerschap en mensen met immuun-onderdrukken van aandoeningen zoals HIV. Blootstelling aan bepaalde virussen en bacteriën, zoals Herpes simplex, die koortsuitslag veroorzaakt of virale meningitis, is ook geassocieerd met Bell's palsy.

Instructies

Herkennen deze symptomen

•  Wees ervan bewust dat Bell's parese wordt gekenmerkt door plotseling ontstaan. Mensen vaak wakker met een zijde van hun gezicht hangende vinden. Vroege waarschuwingssignalen soms ook pijn in het oor of de nek, een droge ogen of een tintelend gevoel rond de lippen van de dag ervoor, maar deze borden worden vaak gemist of genegeerd.

•  Controleer uw gezicht in de spiegel om te bevestigen dat de ene kant wordt beïnvloed. Met Bell's palsy, worden de zenuwsignalen controlerende gelaatsuitdrukking, traan en speeksel productie en smaak onderbroken. De aandoening veroorzaakt unilaterale symptomen, waardoor zij van invloed slechts een kant van het gezicht. Deze kant van het gezicht zal hangen en kan zwak voelen en kijken vervormd. U kunt ook last spiertrekkingen of spasmen.

•  Wees gerust dat de verlamming van Bell heeft geen invloed op uw visie, maar een oog zal droog en moeilijk of onmogelijk te sluiten zijn. Het kan ook scheuren overdreven.

•  Bevestig dat u nog kan bewegen je tong. De zenuw beschadigd door Bell's palsy controles speekselproductie in een deel van je mond, zodat je mond kan cottony en droog aanvoelen. Uw gevoel voor smaak kan ook worden beïnvloed, maar Bell's palsy niet je vermogen om je tong bewegen beïnvloeden.

•  Noteer eventuele ongemak je voelt. Hoewel er meestal geen ongemak met Bell's palsy, sommige patiënten ervaren pijn achter het oor of in de nek.

Hints

  • Hoewel Bell's palsy beangstigend en pijnlijk kan zijn, is er goed nieuws. De aandoening is meestal tijdelijk. De symptomen beginnen te verdwijnen algemeen in ongeveer 2 weken, en de meeste mensen herstellen binnen 3 tot 6 maanden, hoewel in sommige gevallen de effecten hangen. Bell's palsy heeft geen invloed op andere delen van het lichaam en is niet gekoppeld aan een beroerte.
  • Raadpleeg uw arts meteen als je herkent de symptomen van Bell's palsy, zodat u een juiste diagnose te krijgen en beginnen met de behandeling onmiddellijk.