Hoe de symptomen van angst herkennen

Hoe de symptomen van angst herkennen

Zich angstig en nerveus soms is slechts een onderdeel van het leven. Een snellere hartslag en een rush van adrenaline kan zelfs helpen je door moeilijke situaties. Maar als angst begint te nemen over je leven, wordt het een stoornis. En een volwaardige angstaanval kan je helemaal stilgelegd. Hoe maak je een onderscheid maken tussen de normale lage niveau van angst en een angst probleem dat u zou moeten overwegen om iets te doen over? Hier is hoe een aantal van de voorkomende symptomen van angststoornissen herkennen.

Instructies

•  Kijk voor terugkerende lichamelijke symptomen zoals kortademigheid, een race hartslag, zweten, duizeligheid, diarree, maagklachten, spierpijn, frequent urineren, tremoren, hoofdpijn, vermoeidheid en slapeloosheid.

•  Kijk voor emotionele symptomen zoals terugkerende gevoelens van angst, bezorgdheid, vrees of angst, onrust, nervositeit, gespannenheid, verminderde concentratie, rusteloosheid, waakzaamheid, prikkelbaarheid en verwarring. Kinderen en adolesecents kunnen gedragsproblemen vertonen.

•  Neem als u toch om jezelf langzaam te isoleren van de buitenwereld. Fysiek en emotioneel terugtrekken uit sociale situaties is een symptoom van een angststoornis.

•  Symptomen van een angstaanval zijn misselijkheid, kortademigheid, opvliegers of koude rillingen, duizeligheid, zweten, pijn op de borst, gevoelloosheid, hoofdpijn, verhoogde hartslag, een gevoel van niet-bestaan, of een intense, paniek gevoel dat je sterft, gaan gek of helemaal verliezen controle. Vier of meer van deze symptomen zou kunnen betekenen dat je met een angstaanval.

•  Als u een angstaanval, controleer dan de duur waarvoor de symptomen aanhouden. Houd in gedachten dat ze zullen passeren, maakt niet uit hoe verschrikkelijk je je voelt. Normaal gesproken een angstaanval duurt 10 minuten.

•  Vergeet niet dat je niet alleen bent. Angststoornissen zijn de meest voorkomende vorm van geestelijke ziekte in de VS, en het National Institute of Health schat dat het van invloed is 40 miljoen volwassenen per jaar. Voel je niet beschaamd om hulp te zoeken.

Hints

  • Doe diepe ademhalingsoefeningen, zodra je begint angstig gevoel. Bewust vertragen van uw adem kan je kalmeren.
  • Regelmatige lichaamsbeweging, een gezond dieet, meditatie, genoeg slaap en afbraak van alcohol en cafeïne kunnen allemaal nuttig blijken bij het beheer of het overwinnen van angststoornissen.