Hoe de Percentage van calorieën uit vet zoeken

Het bijhouden van hoeveel vet je eet in vergelijking met hoeveel calorieën je verbruikt per dag is een uitstekende manier om de cardiovasculaire gezondheid te bevorderen en houden uw lichaam mager.

Het proces om het percentage van hoeveel calorieën je eet is heel simpel als je eenmaal onder de knie te bepalen, en alleen om eenvoudige vermenigvuldigen en delen.

Instructies

Het bepalen van het percentage vet

•  Zie de voedingswaarde-etiket op uw voedsel of drank product om de hoeveelheid calorieën en vet calorieën dat elke portie bevat bepalen.

Calorieën zijn de eerste moedige item op het etiket. Vetcalorieën wordt op dezelfde regel direct rechts van de totale calorieën.

Noteren zowel de calorieën en vet calorieën van het product door ze op te schrijven op je papier.

•  Stel een eenvoudige algebraïsche vergelijking die zal dienen als methode om het percentage vet in het product bij de hand bepalen.

In de vergelijking worden twee fracties worden naast elkaar gebruikt. De eerste fractie (links) het aantal vetcalorieën als teller (bovenste getal) bevatten. Het totale aantal calorieën in het product de noemer (onderste getal) zijn.

De fractie naar rechts zal altijd zijn voorzien van een "X" als de teller (bovenste getal), en "100" als de noemer (onderste getal). Een gelijk-teken moet gaan tussen de twee fracties.

Ons voorbeeld voedsel zal 300 calorieën en 165 calorieën uit vet bevatten. Onze fractie zou er dan zo uitzien:

165 = X

300 100

•  Het totale percentage vet in het voedselproduct op hand zal gelijk "X" in deze vergelijking zijn.

Om de waarde te bepalen van "X", vermenigvuldig de teller (bovenste getal) van de fractie aan de linkerkant met de noemer (onderste getal) van de fractie aan de rechterkant.

Bij onze steekproef voedsel, 100 x 165 = 165.000.

•  Vervolgens verdelen het product van de laatste trap (in dit geval, 165,000) van de noemer (onderste getal) van de fractie aan de linkerkant.

Bij onze steekproef voedsel, 165.000 / 300 = 550,0.

•  Als de waarde van "X" is hoger dan 100, bewegen de decimale naar links tot het aantal bereikte lager is dan 100. (Bijvoorbeeld, als X = 138,0, de decimale zou dan verhuizen dan één plaats naar nummer 13.80 maken .)

In deze steekproef vergelijking X = 550, die na verplaatsing van de decimale, converteert naar 55.

We weten nu dat dit voedingsmiddel ontleent 55% van de calorieën uit vet.

(Als de waarde van "X" kleiner dan 100, hoeft de komma naar een accuate vet calorieën percenten.)

Hints

  • Als u wenst te houden van het percentage van de totale hoeveelheid vet in vergelijking door je hele dag te houden om calorieën, gewoon bij elkaar en voeg dan de totale calorieën de totale hoeveelheid vet calorieën bij elkaar en voeren dezelfde vergelijking.