Hoe de Percentage van calorieën uit vet Bereken

Voor degenen die het tellen van calorieën en het opvolgen van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calorieën, het is belangrijk om te weten welk percentage van de calorieën die je krijgt van de macronutriënten: koolhydraten, eiwitten en vetten. Al duurt het is een voedingswaarde-etiket en eenvoudige wiskunde.

Instructies

•  Zoek uit hoeveel de totale calorieën in een product. Deze informatie is te vinden op een voedingswaarde-etiket. Maar vergeet niet dat deze cijfers gelden voor een enkele portie. Sommige pakketten hebben meerdere porties, of u kunt uzelf bedienen meer dan één portie.

•  Let op de calorieën uit vet. Om te weten te komen van het percentage vet calorieën in een product, moet je weten hoeveel calorieën in een portie.

•  Doe de wiskunde. Verdeel de calorieën uit vet door de totale calorieën en te vermenigvuldigen met 100. Bijvoorbeeld, als uw favoriete snack heeft 200 calorieën, met 40 calorieën uit vet, je verdelen 40 van 200 te krijgen 0,2; vermenigvuldig dit met 100 om 20. Dat snack heeft 20 procent calorieën uit vet.