Hoe de Kenmerken van het Syndroom van Asperger Herken

Syndroom van Asperger is een neurobiologische stoornis die kan variëren van mild tot ernstig. Mensen met Asperger hebben een normaal IQ, en vele vertonen buitengewone vaardigheid of talent op een bepaald gebied. Zwakke punten kunnen worden gesaneerd met specifieke vormen van therapie. Volwassenen met Asperger kan hebben vrienden, relaties, gezinnen en gelukkig en productief leven.

Instructies

•  Mensen met het Syndroom van Asperger hebben moeite met sociale situaties. Zij kunnen een harde tijd in interactie met anderen. Sommigen hebben geen verlangen om te communiceren, anderen weten niet hoe. Ze hebben moeite met verbale en non-verbale signalen, zoals lichaamstaal, oogcontact, gezichtsuitdrukkingen en conversatie.

•  Stijfheid, repetitief gedrag, en obsessies zijn de kenmerken van mensen met Asperger.

•  Onhandig en slecht gecoördineerde bewegingen, alsmede vreemde houding worden vaak gezien. Zowel grove en fijne motoriek ervan problematisch kan zijn.

•  Mensen met Asperger hebben een harde tijd het tonen van empathie en sympathie voor anderen. Ze kunnen zeggen wat ze denken, zonder het begrijpen van de impact van hun woorden op iemands gevoelens. Kinderen met Asperger hebben een moeilijke tijd de uitoefening van hun verbeelding laten werken.

•  Taal is de manier waarop we met elkaar communiceren. Mensen met Asperger hebben meer kans om taal te gebruiken om feiten en informatie te delen, maar zijn niet in staat om gedachten, gevoelens of emoties te delen. Spraak kan worden belemmerd. Gesprekken lijken meer rituelen.

•  Veel mensen met Asperger hebben sensorische problemen. Dit kan gebeuren met een of meer van de vijf zintuigen (zien, proeven, voelen, ruiken of geluid). Zij kunnen over- of onvoldoende reageren op een sensatie. Bijvoorbeeld, kunnen zij niet in staat zijn om stijve kleding tolereren of voorzien van een hard of ongewoon geluid.

Hints

  • Sommige artsen zullen de term "hogere functionerende autisme" door elkaar te gebruiken met het Syndroom van Asperger.
  • Asperger syndroom komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes.