Hoe de dagen van een cyclus Bereken


Menstruele cyclus van een vrouw varieert in lengte. Gemiddeld cyclus van een vrouw is 28 dagen lang, maar kan overal variëren van 21 tot 35 dagen lang. Door het tellen van de dagen van uw maandelijkse cyclus, kunt u proberen om te bepalen wanneer de eisprong zal optreden. Ovulatie treedt op wanneer de eierstokken vrij een ei voor de bevruchting. U kunt ook rekenen de dagen tussen menstruaties aan de lengte van uw menstruele cyclus te bepalen.

Instructies

•  Zorg voor een agenda waarin u uw maandelijkse cycli in kaart te brengen.

•  Markeer de eerste dag van de menstruele bloeden in uw agenda. Deze dag is dag één van je maandelijkse cyclus.

•  Blijf op de hoogte van uw menstruatie gedurende twee maanden. Elke maand markeren de eerste dag dat je begint te bloeden op uw kalender.

•  Kijk naar je agenda en zoek de dag dat je begon te bloeden in de tweede maand.

•  Count achteruit op uw agenda 14 dagen vanaf de eerste dag dat je begon te bloeden tijdens je tweede kalendermaand. Als je telt achteruit 14 dagen, kunt u de mogelijke dag dat je eisprong te bepalen.

•  Gebruik uw agenda aan het totale aantal dagen te berekenen in uw maandelijkse cyclus. Telling van het begin van een menstruatie naar het begin van de volgende menstruatie.

•  Probeer om de dag te bepalen wanneer de menstruatie uw volgende maand zal beginnen. Als uw maandelijkse cycli zijn vrij regelmatig - bijvoorbeeld, die zich ongeveer elke 30 dagen - dan kun je voorspellen dat 30 dagen na het begin van de menstruatie een maand van je volgende menstruatie begint.

Hints

  • Bij het leren over de maandelijkse cycli, het helpt om te begrijpen hoe cyclus van een vrouw is verdeeld. Cyclus van een vrouw is verdeeld in twee delen: de preovulatory of folliculaire fase, en de postovulatory of luteale fase. De preovulatoire fase duurt vanaf de eerste dag van de menstruele bloeden tot de ovulatie. Deze fase van de cyclus varieert langer is in vergelijking met de relatief vaste postovulatory fase. De postovulatory fase duurt van ovulatie tot de eerste dag van de menstruele bloeden van de volgende maand.