Hoe de behandeling van onvruchtbaarheid

Hoe de behandeling van onvruchtbaarheid

Artsen definiëren onvruchtbaarheid als het onvermogen om zwanger te worden na een jaar van proberen. Conceptie is niet zo eenvoudig als het lijkt. Ongeveer 10 tot 15 procent van de paren hebben moeite concipiëren. Onvruchtbaarheid kan veroorzaakt worden door een grote verscheidenheid van problemen. In een derde van de paren die onvruchtbaarheid ervaren is een oorzaak niet gevonden. Het goede nieuws is dat er effectief onvruchtbaarheid behandelingen beschikbaar. Vijfentachtig procent van de paren die op zoek zijn behandeling te realiseren zwangerschap en vervullen er de wens om ouders te worden.

Instructies

•  Zie een vruchtbaarheid specialist. Uw arts kan u doorverwijzen naar een specialist die mensen die problemen concipiëren behandelt. De specialist weet de meest up-to-date kunstmatige voortplantingstechnieken.

•  Word getest. Onvruchtbaarheid problemen worden eveneens toegeschreven aan mannen en vrouwen dus beide moeten bepaalde tests te ondergaan. Het echtpaar moet beide hebben een fysieke en hebben hormoonspiegels getest. Een mannelijke zal moeten zijn sperma te hebben geanalyseerd. Een vrouwelijke een bekken echografie en een test moet bepalen of de eileiders worden ook geblokkeerd kan worden gelast.

•  Verandering lifestyle factoren die de vruchtbaarheid beïnvloeden. Stoppen met roken. Men gelooft roken vermindert de vruchtbaarheid. Beperk alcoholgebruik terwijl het proberen om zwanger te worden. Vrouwen moeten een gezond gewicht te behouden. Overgewicht of ondergewicht kan bijdragen tot onvruchtbaarheid.

•  Neem de medicijnen. Na testen ondergaan kan worden bepaald dat u of uw partner hebben een hormoon deficiëntie. Een vruchtbaarheidsspecialist kunt om te beginnen de behandeling van uw onvruchtbaarheid met de minst ingrijpende optie die is medicatie om de eisprong te stimuleren.

•  Hebben chirurgie. Indien bepaald uw eileiders geblokkeerd operatie kan worden uitgevoerd om het probleem te verhelpen. Andere chirurgische procedures kunnen helpen bij de behandeling van endometriose of corrigeren van een structurele afwijking in hetzij een mannelijk of vrouwelijk.

•  Onderga kunstmatige voortplantingstechnieken (ART). Een gebruikelijk is in vitro fertilisatie. Het ei en de zaadcellen worden bevrucht buiten het lichaam. Embryo's worden dan geïmplanteerd in vrouwen. Anderen ART procedures omvatten chirurgische sperma aspiratie en intracytoplasmatische sperma-injectie.

•  Denk aan alternatieve manieren om het ouderschap. Behandelingen voor onvruchtbaarheid kan duur en aftappen op zowel je lichaam en emoties. Praat met je partner over hoe lang u wilt doorgaan met het nastreven van bepaalde behandelingen. Onderzoek opties zoals adoptie, draagmoederschap en ei en sperma donatie.

Hints

  • Word lid van een steungroep. Groepen als RESOLVE kunnen informatie en tips geven over het omgaan met onvruchtbaarheid. Zij kunnen u helpen middelen te vinden in uw omgeving.
  • Handhaaf balans in je leven. Laat je hele leven over onvruchtbaarheid en behandelingen niet maken. Neem de tijd om te ontspannen en nieuwe energie. Breng tijd door met vrienden en familie. Geniet van hobby's en sporten.
  • Nee niet jezelf of je partner de schuld. In de meeste gevallen onvruchtbaarheid niet voorkomen had kunnen worden.