Hoe de behandeling van eczeem op de oogleden

Eczeem is een ontsteking van de epidermis die een breed scala van huidaandoeningen kunnen beschrijven. Het is meestal een droge huiduitslag gekenmerkt door symptomen zoals roodheid, zwelling, schilfering, barsten en bloeden. Eczeem op de oogleden is vooral irritant omdat dit gebied is zo gevoelig. Eczeem op de oogleden wordt meestal behandeld met anti-jeuk medicijnen en ondersteunende maatregelen.

Instructies

•  Gebruik steroïde crèmes. De jeuk veroorzaakt door eczeem algemeen effectief steroïde crèmes, ongeacht het getroffen gebied. Echter, deze crèmes hebben bijwerkingen en zijn vooral ongeschikt voor langdurig gebruik op de oogleden aangezien fijne rimpels veroorzaken.

•  Voer de maatregelen die specifiek zijn voor eczeem op de oogleden om verdere irritatie van dit gevoelige gebied te voorkomen. Zich onthouden van het aanbrengen van make-up rond de ogen en je gezicht wassen met een milde, ongeparfumeerde zeep. Vermijd blootstelling aan hitte en stof. Sommige mensen kunnen baat hebben bij het dragen van een bril in plaats van contactlenzen.

•  Gebruik immunosuppressiva voor ernstige gevallen van eczeem. Een arts kan geneesmiddelen die het immuunsysteem als eczeem niet reageert op andere behandelingen onderdrukken voorschrijven. Immunosuppressiva zoals prednison kan drastisch verbeteren eczeem, maar ze hebben ook verschillende ernstige bijwerkingen.

•  Breng moisturizers aan de oogleden. Eczeem wordt vaak verergerd door een droge huid, en hydraterende is een belangrijke behandeling zelfzorg voor eczeem. Je moet dikker verzachtende middelen zoals Balneum en Oilatum gebruiken voor de droge, schilferige huid veroorzaakt door eczeem.

•  Vermijd voedingsmiddelen die eczeem kunnen veroorzaken. Enkele gevallen van eczeem kan worden veroorzaakt door voedselallergieën zoals koffie, eieren, maïs, noten, soja en tarwe. Deze aanpak voor de behandeling van eczeem is nog in de experimentele fase, echter.